Какво не трябва да казвате по време на семеен скандал

Тези реплики само ще влошат спора
63
Какво не трябва да казвате по време на семеен скандал
Снимка: outnow.ch

Любовната идилия не може да трае 24 часа 7 дни в седмицата и двойките рано или късно се изправят пред някои проблеми. В тези напрегнати моменти е важно да не си изпускате нервите и да мислите по-рационално за разрешаването им, вместо да прехвърляте вината на другия и да крещите.

Трудно е, но все пак трябва да опитате, защото в противен случай може да нараните необратимо връзката си.

Ето и 5 неща, които е хубаво да избягвате по време на скандал с партньора си:

„Ти си виновен“

Прехвърлянето на вината е сред най-често срещаните похвати по време на спор. Той обаче винаги води до задънена улица, защото другият минава в отбранителна позиция и също прехвърля отговорността на партньора си.

„Направи същото и миналия път“

Вкарването на стари грешки в настоящия спор не води до нищо добро, а просто засилва гнева на отсрещната страна, която се чувства притисната в ъгъла. Другият приема това като извинение за началото на спора.

„Искам да се разделим/искам развод“

Когато емоциите вземат връх, привидно изходът е в някакво крайно решение. След това обаче често казалият тежките думи съжалява за стореното и се опитва да ги върне назад. Има шанс да успее, но ако опонентът му е много горделив, една емоционална грешка може лесно да разруши отношенията ви.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
лол преди 9 години
като гледам под тази статия голям... спор се е заформил
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако не спреш да ме тормозиш, ще викна мама да живее при нас!"Тази страховита закана често отправят към брачната си половинка и мъжете, и жените у нас при караница. Показателно е това, че заплашеният /заплашената/ веднага променя тона, а също и посоката на разправията и започва да излага аргументи, че подобно съжителство нито е препоръчително, нито е необходимо. И лека-полека кавгата утихва.
23
0
 
3
 
! Отговори
напук преди 9 години
Теодора,И тази статия си я направила като миналия път! Такава си страхливка - да не можеш да напишеш една по-различна статия! Ще спра да ти чета вече статиите. Ти си виновна!Отговори ми, де!
22
0
 
3
 
! Отговори
сасас преди 9 години
Това се отнася за двойките които се омъжват на 20 и раждат от някой *** едно *** и след 5 години на таз й писва да е с тоя и си намира друг в някое кафе или от улицата.Но ако има пари може да се затои заради детето и пак да си кръшка с приятелки по кръчми и дискотеки и да забие някой нов момък.
21
0
 
5
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Точно така. Затова има толкова много ...удобни...жени, които не питат и не задават въпроси, не изказват съмнения, не ревнуват,кютат си и си кретат, защото нали си имат....мъж, дето да ги придружава. Онези, които искат да не им крещят, да си им верен, да поемаш отговорност, да си мъжко момче, те нямат нужда от "мъже" просто защото такива вече няма. Използват мъжетe само и единствено за секс, защото те за това стават. Без изисквания, без отговорности, без въпроси, без излишества, плющене и това е.
20
0
 
3
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
Когато двама хора твърдят, че се обичат те се обичат. Когато изведнъж изглежда, че вече не се обичат, за това винаги има причина. Когато двамата искат да знаят каква е тази причина и има общуване... двамата продължават да се обичат и да бъдат заедно. Това, което е написано в коментар 35 е ситуация, в която мъжът е капитулирал, защото му е по-удобно, по-безотговорно и по-лесно. Съжалявам не мога да простя на такива. Не мога. Когато си умна, можеш да разбереш всичко, но не й мълчанието и страха.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е за семейния скандал, а вие направихте тук форумен скандал.Може пък това да е наша, културна особеност :)
18
1
 
2
 
! Отговори
георги преди 9 години
До ОПИТОМИТЕЛ"...ПЕРИОДА (местюрация)",- къде си тръгнал да се изказваш тука бе овчар! Я си бегай при козата, тя няма местюрация и ти е свикнала!
17
0
 
3
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
До асансьора пишеш... Правил си го веднъж? Извинявай, помислих си, че не се е случвало вече, но явно съм видяла в миналото и отново потвърждаваш думите ми. Е, тя пък пак ще отиде някъде другаде, ти пак ще й хвърлиш дрехите пред асансьора, после ще си вдигнете скандал, ще се изплющите и ще продължите да се ...обичате? Извинете. Вашето вече е отървано.... Филм? Няма филм. Отварям си вратата на асансьора и оставям загубняка в миналото. Да си вика, да се плющи, да живее в илюзии за любов.
16
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 21Ти наистина в някакъв филм живееш. Аз не познавам и сред най-обичащите се мои семейни приятели да е нямало моменти на караници между тях.
15
2
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 20Мадам, само в мига в който разбера, че моята е тръгнала по тоя път й казвам: Бъди щастлива с оня!... .....И й изхвърлям парцалите пред асансьора.Правил съм го веднъж! Не ми пречи да го правя до края на живота си.
14
2
 
5
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
В кое семейство е нямало караници между мъжът и жената? В обичащото се. Не мога да допусна някой да прави скандали, защото се обичат? Абсурд!
13
0
 
6
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
"'Правим се на обидени", а докато се правим жената взела, че се влюбила в друг и решила, че не й се ще да "'я плющят', да й викат, да й бездействат и взела, че се отдала на друг. После що оставали изненадани мъжете и що жените били урви....
12
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 17Скандал е караница, милейди. В кое семейство е нямало караници между мъжът и жената? Ти откъде падаш, *** милейди?)
11
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 17Обясних ти за ПЛЮЩЕНЕТО, Мадам!
10
0
 
1
 
! Отговори
Без илюзии преди 9 години
"с моята сме ги правили след голям скандал и последвалите няколко дни на физическа и вербална изолация."Лира, господине, лира.....От думите Ви разбирам, че поведението на скандал, вербална изолация и плющене е повторяемо се действие, което прекрасно показва как не умеете да преодолявате неразбирателствата си и е необходимо наличието на скандали, за да.... се изплющите качествено. Жената винаги ще намери мъж, който да я разбере с кроткост и баш на него ще повери, повярва, сиреч ще ви изневери
9
4
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 11Само едно мога да ти кажа, папагал: Ние знаем, че след скандал ще се ПЛЮЩИМ...пардон ще се обичаме още повече, затова и най-сладкото на скандалът е да се правим на обидени като не си говорим няколко дни. Понял, ***?)))
8
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 11Странно как разбра, че след като не сме си говорили няколко дни, направо скачаме в леглото без преди това да сме обелили дума помежду си? Откъде ги мъдриш такива олигофренски предположения, бе кавал)))
7
3
 
4
 
! Отговори
ОПИТОМИТЕЛ преди 9 години
Първо да благодаря на МНЕНИЯТА на ВСИЧКИ, породени от опит. Ето и моя опит; Несъм се развеждал по причини от жена ми! ЖЕНИТЕ ме уважават, ЗАЩОТО АЗ РАЗБИРАМ ЖЕНИТЕ. Това което природата ни е отредила ДА СМЕ е НЕПОПРАВИМО. БЪДИ ОПИТЕН! Ако я ДРАЗНИШ по време на ПЕРИОДА (местюрация), тя е готова ДА ТЕ РАЗКЪСА, ако може. Отнасяй се ТОЧНО ТОГАВА с НЕЖНОСТ и КОМПРОМИСИ! Жените, като по-слабо същество, СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОВЕЧЕ ЛЮБОВ, ЗАЩИТА. Те също се смятат за носители на всичко нежно у човека.
6
0
 
0
 
! Отговори
Без илюзии. преди 9 години
...защото точно при случаи като Вашия, на скандали и уж решаване на неразбирателства със секс и...мълчание, защото точно тогава най-лесно отдаваш душата си на друг... тялото й просто ще я последва. Помнете ми думите.