Любопитни факти за Хенри VIII

Бил е добър писател
Обновена: 9 ное 2014 15:58 | 9 ное 2014 15:58, Михаела Лазарова
1
Любопитни  факти за Хенри VIII
Снимка: Reuters

 Обичате ли да гледате исторически филми, в които се разказва за крале, минали епохи, войни, дворци, принцеси? Ако всичко това ви допада, следващите редове ще ви разкрият няколко интересни факти за един от английските крале – Хенри VIII, който е от династията на Тюдорите. 

Кралят е роден през 1491 година в Гринуич, Англия. На кралският стол се възкачва през 1509 година. Вижте още няколко любопитни неща за него. 

Знаел имената на всички слуги 

За кралете по онова време било нормално да не знаят имената на подчинените си. Те се отнасяли грубо с поданиците, но не и Хенри VIII. Той знаел имената на всичките си слуги. Когато някой заслужавал наказание, винаги знаел, кой е виновник, но и никога не забравял тези от подчинените си, които заслужавали награда. 

Страхувал се е много от чумата 

През 16 век чумата взима милиони жертви. Ако всеки друг се страхувал от Черната смърт, то Хенри VIII бил в пъти по-изплашен от поданиците си. Когато чумата върлува, кралят прекарва дълъг период от време в изолация от външния свят, за да се запази здрав.

Бил е страстен колекционер 

Хенри VIII е имал много и различни колекции. Обожавал гоблените и се смята, че е имал една от най-големите колекции, които някога са съществували. Както всеки крал по онова време, той притежавал голяма колекция от имоти и казват, че притежавал и хиляди пушки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Относно страшните чумни епидемии:От филма за Хенри VIII запомних съвета, който възрастна придворна дама даде на една от младите аристократки: "Намерете си глупав и богат мъж, който не се занимава с политика. И тогава, ако не умрете при раждане - което е много вероятно, или при епидемия - което е почти сигурно, може евентуално да бъдете щастлива."Този съвет ме впечатли силно - това показва от какво е зависел животът дори на високопоставените и богатите.