Tайните, които е препоръчително да пазите от колегите си

Вижте за какво е по-добре да не говорите в офиса
11 ное 2014 23:00, Теодора Драгоева
23
Tайните, които е препоръчително да пазите от колегите си
Снимка: outnow.ch

Може би сте чели различни статии за това кое може да подразни вашите колеги, как да се сприятелите с тях и как да отсявате добронамерените от завистливите.

Вероятно обаче не си давате сметка, че вашите колеги също трупат дневник с информация за вас самия. Те може да са ваши приятели и да са ви много близки, но все пак не прекалявайте с откровеността си в общуването с хората, с които работите.

По-разумно е да ограничавате разговорите си по някои определени по-деликатни теми.

Ето и няколко конкретни неща, които не трябва да споделяте с хората в офиса:
 

1. Политическите си убеждения.

Работата обикновено не е мястото, където е добре да говорите за вашите политически възгледи, както и да коментирате горещи социални и обществени теми. Приемете, че колегите ви вероятно имат различни възгледи от вашите и подобни теми могат да създадат напрежение в екипа ви.

2. Хронични болести и медицински състояния.

Има някои заболявания, които не са често срещани, и хората могат да се чувстват неудобно, ако някой около тях ги има. Въздържайте се от споделяне на информация с вашите колеги относно медицинското си досие и особено ако приемате лекарства за хронична болест. Най-малкото могат да тръгнат слухове от недоброжелатели, че заради заболяването си не изпълнявате работата си ефективно, а това въобще да не е така.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: убежденияколегиTайни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
До 4, 5, 7, 13, 14 преди 9 години
Ако не споделяш личните си проблеми и не разкажеш фамилната си история до 9-то коляно, плюс скандални факти от живота на твои приятел(к)и и съседи, ще ти излезе име на темерут, ще те намразят, а после ще започнат да си съчиняват глупости по твой адрес - така е в Бг.Когато почина майка ми, в първия ден след загубата й, щом влязох в стаята, колегите станаха на крака и един по един изразиха съболезнования.Бяха искрени, само в очите на една имаше истинско злорадство, а нищо лошо не е видяла от мен
7
0
 
7
 
! Отговори
У нас е по-друго преди 9 години
Като изключим третата тема (злоупотреба с алкохол и наркотици), останалите са основната тема за разговор в нашенските офиси, а също и в канцелариите на чиновниците, които си получават сигурни заплати от държавната хазна (тоест от джоба на данъкоплатеца). Не говорят почти за нищо друго, освен по тези теми плюс личния живот на чалга певици и футболисти, коментиране на сериали и мачове.За алкохол и дрога говорят, когато одумват членовете на семействата на отсъстващи колеги. За себе си не признават
6
0
 
5
 
! Отговори
блондинка преди 9 години
Ама бременна от шефа ли?
5
2
 
11
 
! Отговори
как бе преди 9 години
Една от причините по които ме съкратиха от работа беше,че не съм споделяла с колежките състоянието си и други семейни истории и това,че нищо не знаели за мен.
4
1
 
28
 
! Отговори
Колега преди 9 години
С колегите и колежките,отношения-взаимоотношения,определено, дебело подчертано само СЛУЖЕБНИ!И нищо ЛИЧНО!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
женaти ми лъскa
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спрягaне нa глaголa лъскaм бaстун
1
1
 
10
 
! Отговори
зоро преди 9 години
Под номер 2 влизат ли психическите отклонения?