Пренебрегваните заплахи за вашия просперитет

Какво може да попречи на вашата успешна кариера?
14 ное 2014 19:44, Теодора Драгоева
7
Пренебрегваните заплахи за вашия просперитет
Снимка: outnow.ch

Всеки човек иска да има хубава работа, с добро заплащане и приятна колегиална атмосфера. Една част от хората обаче не се задоволяват просто с работа, а искат да покорят върха на професионалната стълбица и да постигнат успеха, за който са си мечтали цял живот.

Както знаете обаче, пътят до върха е трънлив и крие много рискове. Понякога амбициозните хора се пазят от дадени опасности, докато други ги дебнат напълно неочаквано. Обикновено това са невидимите заплахи, или така наречените пренебрегвани заплахи, които имат силата да провалят една успешна кариера.

Ето и кои са те:

1. Сприятелявате се с колегите.

Вашите колеги не са ваши приятели. Не и ако работите като преки конкуренти, които се състезават за едни и същи успехи. В крайна сметка отвъд колегиалното приятелство на първо място са личните интереси. Така че не излагайте себе си на ненужна опасност и спазвайте дистанция в отношенията си със своите колеги.

2. Доверявате се на шефа си.

Поставяйте под въпрос всяка дума, която вашият шеф ви казва. Той има една-единствена цел и това е служителите му да работят достатъчно ефикасно и ефективно – колкото може повече. Важно е да осъзнавате това и да не се доверявате прекалено много на шефа си, споделяйки му как се чувствате за вашата работа, семейство, приятели и така нататък. Не споделяйте нищо, което може да бъде използвано против вас.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами , като си знаем рождените дни , женени или не , деца ! По някога излизаме по спешно- семейни причини !Щем не щем , знаем основни неща един за друг!Преди време , мои колеги въртяха телефони до болницата , за да намерят в кое отделение е майка ми , след катастрофа . Аз напуснах стаята , за да питат накрая в моргата . Малката ми дъщеря беше на 4 години и остана един ден в моя колежка , за да не е с нас в този трагичен за нас момент .
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди време имахте една статия за това как да се сприятелим с колегите. Сега пък не било хубаво. Последно?
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксПрав си пич,но всяко нещо си има цена ! Всеки решава сам за себе си.Не може ем душата в Рая,ем оная работа отзаде!Винаги може и на всякъде трябва да се балансира!
2
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Пиша го за хиляден път, не можеш да си богат и щастлив в страната на бедняците и нещастниците, това е невъзможно. Мислите ли, че Боко е щастлив? Бъдете хора, кариерата не струва пред човещината! Днес я има, утре не, после друга и т.н., докато човещината загубите ли я веднъж, то е завинаги!
1
0
 
4
 
! Отговори
Точно така е преди 9 години
Ще ви кажа нещо смешно, но на онази, на която се е случило, не й е било весело. Имам позната, завършила висше в Западна Германия в края на 70-те. Баща й имал втори брак с немкиня там и я издържал. Върнала в Бг, постъпила в научен институт с амбиция за дисертация. Не й възлагали задачи по специалността, а я ползвали за преводи и техническа работа. Осмелила се да каже, че "там", ако за 5 г. нямаш растеж в кариерата - напускаш. Направили я на нищо - "Даваш за пример Запада!" След тормоз, напуснала.