8 саморазрушителни черти на характера

Tе са точно толкова лоши, колкото и седемте смъртни гряха
10 дек 2014 22:30, Теодора Драгоева
27
8 саморазрушителни черти на характера
Снимка: outnow.ch

Повечето хора са добре запознати със седемте смъртни гряха според християнството  - похот, чревоугодничество, скъперничество, леност, гняв, завист, горделивост, но има и други личностни черти, които допълнително провокират злини и саморазрушение.

Според едно ново проучване има осем личностни черти, които наистина могат да бъдат "смъртоносни" за човек.

Дръжте очите си отворени за тях и ако видите, че ги проявявате в даден момент - борете се с това, с всичките си сили.
А ето и за кои личностни черти говорим:

Алчност

Има хора, чийто глад да имат повече и повече неща, понякога никога не угасва. Алчността води до неудовлетворение от живота, може да заслепи човек и да го накара да постъпи лошо спрямо другите.

Апатия

Апатията е личностна черта, която е точно обратната на страстта и е много опасна и саморазрушителна. Те означава липса на мечти и стремежи, липса на мотивация. Много хора избират да изпитват апатия в този сложен свят, вместо да се борят, и това ги убива бавно, но сигурно.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, не можете, ако не се сбиете, пък макар и само с думи!Преди да се заема с работата си, влизам за малко в нета да прочета поне първите новини за деня и какво виждам - снощи, след като сме отишли да спим, те са успели да се скарат - ей така, за нищо!Мъжка им работа.Приятен и ползотворен ден на всички! И не си късайте един на друг нервите "за нема нищо" :)
16
1
 
0
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Поздрав за Коко от Перник с Коце Ламята и парчето-Полудей:)Коко твой съм ако ми пристанеш....като Булка...с готвене-чистене-пране и малко секс...малко моето момче и няма да боли:)Полудей-Полудей- много секс има в теб и се ПРЕДАЙ!!!:)ОК?:)
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
Еми щом е наясно с всичките герои на Биг брадъра и им знае чак особеностите, какво да коментираме? Човека гледа интелектуални неща, има се за интелектуален с главна буква, и ... Лека нощ
14
2
 
2
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
Боре 39 г.На фотони, кварки и онтичастици ще станеш само да те пипна за шията.И в черна дупка ще гравитираш до излитането на душата ти.А тия дивотии за зодиите и за кармата и за определения път на всеки индивид си ги наври знаеш къде!
13
2
 
9
 
! Отговори
колега преди 9 години
Значи като мешаш цветовете на винцето ти идва онова чудовищно мощно интелектуално вдъхновение, което принципно може да управлява вселената, но реално не хваща дикиш никъде освен по форумите. Ми добре дошъл у клуба.
12
2
 
0
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Коко нищо неможах да ти разбера спрямо мисловния ти напън.Скачам от зодия на зодия?????????????????????Къде-как и защо????????Това за оправянето от теб е толкова актуално спрямо мен колкото и това че си от Перник с посредствени възможности.Общо взето приятели горе долу това е УМСТВЕНИЯ МАТРЯЛ (Коко) с който ще правите България по добро място за живеене.Да ви пожеля УСПЕХ-аз ще ви гледам-смея на опита(трагедия) и разбира се ще отпивам винце с мръвка докато ви гледам драмите БГ!:)ОК?:)
11
3
 
1
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Така е ФИЛОСОФ-ФИЛОСОФИЯ--УМЕН ПО МЕН УМЕН НАЙ УМЕН(АЗ).Аз затова ви викам да се перете с прости момчета и да раждате още по прости деца.Това трябва на майка България и както виждаме с днешна дата е факт.Майките които седяха по крачетата на борците като им духат по тоалетните за разтуха днес дъщерите им ясно казват че с УМНИ НА МЯСТО МЪЖЕ КАТО МЕН ги заболява главата именно поради изброеното от мен-ПРОСТИЯ търси ***!Мерака умира последен а ти....ще умираш ли питам наивно АЗ спрямо теб?!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 9 години
От толкова философия ме заболя главата и мерака по ергенчето се изпари.
9
4
 
0
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
В интерес на истината тази вечер пих една чаша бяло винце и сега съм на друга такава с червено.Не ми се отдава наливането с алкохол-аз съм табиетлия:)Малко за тонус-добро настроение песни и разтуха с простите в нета които тичкат по мен в нерви и така вече 12 години...а вие искате бъдеще за тоя Народ..изтървана работа е това(с прости Хора промяна радикална за добро не се прави-те не мислят-първосигнални са относно каквото им сипеш като ПОСТЧЕ:)Мен това искренно ме забавлява.Класа съм спор няма!:)
8
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Значи Борислав не пие вино наистина, а го използва като метафора, за да ни внуши представа относно удоволствието, с което очаква Нова година?!Аз пък тъкмо мислех да го питам защо е избрал бяло вино? Нали по това време на годината се хапва червено месце и с него върви червено винце?
7
2
 
1
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Пак елементаризми.Не се научиха тези хора и това е...а именно в поза-ПАРТЕР-никога за ваш кеф няма да ме видите!:)Разберете го ЯСНО и не се напъвайте по мен в нерви...че такива като теб са си направо болни като им минава живота спрямо МОЯ с АЗЪ:)Както отлично знаете приятели аз освен супер умен-аналитичен-борбен с волеви качества съм и младолик по ГЕН 182 на 86 кг-непуша(никога не съм)както бялото ми винце е образен атрибут за разказите ми.Нали не си мислиш че реквизита се яде-пие?!:))))))
6
3
 
2
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Ама много ви се моля да не отговаряте от мое ИМЕ.Да съм ти дал това право г-н НИКОЙ(дори не е за един ден).За мен е страхотен живота в БГ защото за 25 години ПРОСТИТЕ като този елемент с неорентиран-елементарен тип шаблон израз като цитирам- в джаза съм- са ВЕЧЕ МИЛИОНИ...те нямат МОЯТА БОГАТА КУЛТУРА-кино-история-четене на БГ книги от 10 годишен и затова стават лесна плячка за моя КЕФ...ама вина както виждате нямам..сами ми се навират с думите цитирам-Вземи мен-вземи мен..демек имам избор богат
5
0
 
9
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Да разбира се.Какво странно ти се вижда...ей къде е Новата ни Година на един хвърлей място.Какво да правим друго?Да слушам политика или да чета за *** които се вдигат днес на въстание с цел да си вземат на цяло територията и да се свършва тази БГ мъка тип-УМСТВЕНА КАСТРАЦИЯ.Разбира се че ще съм на бяло винце да дочакам тази Нова година и следваща и следваща и така до 101!Дядовците ми бяха дълголетници несмятам да се давам и аз(никога не съм бил в шаблон в живота както непадам по гръб).Зодия!
4
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 9 години
Бориславе,Значи ти отсега си седнал с чаша вино в ръка да чакаш Новата година? Така ли да те разбираме? :)
3
4
 
4
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Прости ми мила- прости ми драгане губи време по мене!(пея си)На бяло винце чакам да посрещна 2015 година с песни които се слушат само от ценители и стойностни хора като мен които ясно казаха- НЕ- на ижИнер Митко Пайнера с неговите производни като залагам на музика от Народа за Народа(Vbox7-YouTube).Аз съм роден Лидер наясно с своето АЗ(това много вбесява тези ненаясно с тяхното но с големи претенции в живота)но не ми за занимава да ви правя добро защото няма ненаказано такова.Бате Боре е ОК!
2
2
 
12
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Brat pak si zabravil da si izpiesh hapchetata
1
8
 
0
 
! Отговори
Борислав-Ерген 39г преди 9 години
Характера на човека се обуславя от неговия ген-(50 процента)както неговата Зодия в едно с асцендент и Планети спрямо първите две.Аз съм по ГЕН супер умен-аналитичен както по зодия Близнаци-асцендент Дева два пъти планета Меркурий(единствен такъв случай БГ-много рядък в света спрямо ретроградния Меркурий който при мен е по 2).Случайности в живота няма и който подходи наивно елементарно тип любовно без предпазна мисъл като анализ какво следва....просто си умира(обесване-хапчета-хвърляне от моста)!