Най-красивите новогодишни фойерверки по света за 2013-а

С нетърпение очакваме тазгодишните!
28 дек 2014 21:37, Михаела Лазарова
0
Най-красивите новогодишни фойерверки по света за 2013-а
Снимка: Reuters

Новогодишната заря е един от най-дългоочакваните и паметни моменти, отбелязващи края на една година и началото на нова. Тя е своеобразна кулминация, която предизвиква екстаз у публиката, насъбрала положителна енергия и чакаща в захлас стрелките на часовника да ударят полунощ. 

Навсякъде по света тази паметна минута се отбелязва със зашеметяваща заря. Всяка година пиротехничните представления надминават предходните, а милиони зрители по цял свят очакват със затаен дъх поредната зашеметяваща изненада. 

Нека си припомним най-мащабните и впечатляващи новогодишни фойерверки по света от миналата година! Нямаме търпение да зърнем тазгодишните! 

Таймс Скуеър, Ню Йорк

Пускането на гигантската новогодишна топка на Таймс Скуеър е може би най-известното новогодишно шоу в света. Всяка година стотици хиляди се стичат на известния площад, за да видят пищното шоу. Точно в 23:59 часа на 31 декември топката започва да се снижава от 23 метра височина, олицетворявайки отброяването на последните мигове от старата година. 

Топката се спуска по специално проектиран пилон, като прецизните изчисления топката да удари земята в полунощ, са изумително точни. Следва взривоопасно зашеметяваща заря! 

Лондон, Великобритания

Фантастичните фойерверки на брега на Темза осветяват силуета на прекрасната столица на Обединеното кралство всяка година. През изминалата 2013-та Окото на Лондон засия ослепително, наблюдавано от над 250 000 души, събрани по бреговете на Темза.

Невероятната заря, за която са били изстреляни 12 500 фойерверки, е струвала на лондонската община 200 000 паунда. Шоуто продължи около 11 минути. Колко приятен начин да се похарчат толкова много пари!

Повече по темата и снимки от красивите фойерверки може да видите в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари