Ужасяващи храни, смятани за деликатес

Тарантулите са специалитет в Камбоджа
10 яну 2015 22:09, Михаела Лазарова
10
Ужасяващи храни, смятани за деликатес
Снимка: freeimages.com

Обикновено традиционните кухни на повечето народи по света включват пилешко, свинско, говеждо месо и риба. Вегетарианската кухня е ясна – набляга се на зеленчуците и алтернативните източници на протеини.

Каквито и храни да консумират различните народи, в повечето случаи те изглеждат примамливо и посещавайки някоя държава, ние задължително искаме да опитаме от вкуса й.

Но съществуват и някои не просто странни, а ужасяващи храни, които в някои страни са си направо деликатес! Вижте кои са най-отвратителните храни, смятани за вкусотия на местна почва и си помислете дали бихте ги опитали. 

Октопод 

Октоподът е част от средиземноморската кухня и не е изненада, че много хора се хранят с него. Но в Корея октоподът се сервира абсолютно жив. Главният готвач пред очите ви ще го нареже на парченца и ще го сервира, а вие ще гледате как парченцата все още се движат. 

Ще трябва много да внимавате, за да не се задавите с вендузите на пипалата, които все още изпълняват функцията си. 

Тарантули

Тарантулите са специалитет в Камбоджа. Смята се, че недостигът на храна в Камбоджа по време на режима на Червените кхмери е довел до това населението да търси алтернативни методи за изхранване. 

Открили са ги в лицето на тарантулите. Местните жители препържват огромните паяци в сгорещена мазнина. Те стават хрупкави и всички ги обожават. Някои смели туристи се престрашават да опитат необичайния деликатес, но дали вие бихте го направили?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: диетахранаделикатеси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
vivian преди 9 години
В Ангола на пазара продават печени осолени червеи, хапват ги както тук се яде печен слънчоглед :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СандоИ аз съм ял очи и мозък!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен, наблягащ на свински мръвкиПриродата (Господ) е надарил всеки с определен ресурс за храна. Щом го изхарчиш (изядеш), напускаш този свят. Т'ва е истината.
5
0
 
10
 
! Отговори
аууу преди 9 години
Михаела можела да пише и за храна, а не само за еротика с афинитет към задното отверстие. Браво Миха, държим те под око...
4
0
 
7
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
Това ли било?В Африка ядат пържени скакалци!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
не знам по света кво ядът ама вднъж един бизнез партньор ме покани на обяд и беше поръчал от предният ден пресни агнешки главички. Никога няма да забравя как им изсмъка очите
2
5
 
11
 
! Отговори
Зависи преди 9 години
Зависи как е приготвено и дали знаем предварително какво ядем.Защото предварителната нагласа към храната,която ще ни бъде предоставена за дегустация оказва огромно влияние.Наскоро гледах как в Африка вечер с лампи примамват скакалци,под тях има ламарини и падат в едни варели.След това ги панират.Водещия каза,че са много вкусни.Зависи и от вкуса на човек все пак.Азиатците за това са жилки,енергични и карат яко дълголетие.А ние се амортизираме с всевъзможни тежки храни.Но пък си ни е гот,нали?
1
1
 
23
 
! Отговори
Храна да има! преди 9 години
Аз кренвирши с тоалетна хартия и сирене с тебешир та някъв октопод и тарантули ще ме изплашат... Знаете ли кви бяха смешни едни италиански туристи на които им сервирах *** и шкембе чорба... Щяха да си изкарат червата