Храни, от които огладняваме

Сред тях са солените закуски-залъгалки, каквито са солетите и чипсовете
4
Храни, от които огладняваме
Снимка: freeimages.com

Дори да не ви се вярва, някои храни ни карат да се чувстваме още по-гладни, вместо да ни засищат. Временното усещане, че сме се наяли, отминава бързо и идва вълчият глад, който ни кара да погълнем нещо калорично или в огромни количества. 

Ето така се напълнява най-лесно! Затова има някои храни, които трябва да избягваме, за да не се стига до рискови преяждания и посягане към вредна храна. 

Чипсове и солети 

Солените закуски-залъгалки, каквито са солетите и чипсовете, ни карат не само да чувстваме силен глад скоро след като сме ги яли, но и да пълнеем. 

Това е така, защото те са много препълнени със сол. Тя дава фалшиво усещане за ситост без да дава реална хранителна стойност на организма. 

Диетични газирани напитки 

Хората посягат към тях, защото обичат газирано, но се пазят от захарта, която се съдържа в тези напитки. Лошото е, че и диетичните газирани напитки са не по-малко вредни от обикновените. 

Те съдържат изкуствени подсладители, които активират вкусовите рецептори в мозъка. Те изпращат сигнали, че организмът се е заситил, но скоро след това „осъзнават“ измамата и настъпва същинския силен глад, който ни кара да ядем двойно повече.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А как се отразяват на секса тия храни?
2
1
 
3
 
! Отговори
Косер преди 9 години
До ГъсеницаАшлак , Ахмак , Бонак , Сюндюк...
1
3
 
5
 
! Отговори
Гъсеница преди 9 години
Апа я обичам да защипем у изкопан крайшник там к'во има у хладилника и да си одим из стаите.Не ми е кеф да седим на масата,догде плюскам.И догде джвакам да си се кълчим и тананикам неку шашава песен и да избесневам