Няма смисъл да се ядосвате, когато нещата не вървят по план

Няколко причини, които ще ви убедят
23 мар 2015 20:10, Теодора Драгоева
9
Няма смисъл да се ядосвате, когато нещата не вървят по план
Кадър от филма "Eat Pray Love"; Снимка: outnow.ch

Най-общо казано, има два типа хора. Първите живеят за мига, не се вълнуват много от утрешния ден и решават всичко в последната минута. Животът за тях е непредсказуем и те дори нямат желание да го „опитомяват“. Другият тип са хората, които обичат плановете. Те планират не само лятната си почивка, но и какво ще правят другия месец, другата седмица или пък още утре.

Именно вторият тип хора трябва да знаят, че макар тяхното старание нещата да вървят по план, това невинаги се получава. Объркването обаче не е повод за драма, дори напротив. Ето защо:

1. Плановете, които сме имали, невинаги са били най-добрите
Дори да обичате да планирате и изчислявате всичко, като нормални човешки същества, правите грешки. Това означава, че понякога объркването на даден план може да ви доведе до най-идеалното подреждане на нещата. До ситуация, за която дори не сте си мечтали. Както се казва – всяко зло за добро.

2. Това, че се срещате с неочакваното, не означава, че сте победен
Промяната е единствената константа, ето защо не трябва да се учудвате, че нещата се променят постоянно. Вашият план никога не може да включва всички вероятности за промяна, така че не се приемайте за победени. Ако се чувствате неподготвени, не се отказвайте, а просто коригирайте плана си или измислете в движение нов.

3. С всеки нов проблем изниква нова възможност
Трудната част е да успеете да видите тази възможност. Ето защо в неприятните ситуации човек трябва да бъде достатъчно силен и наблюдателен, за да намери начин да разреши възникналия проблем. Понякога дори лошата основа може да бъде достатъчна за една положителна развръзка.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
КОМПЛЕКСАРИНЪ преди 9 години
До Анонимен 3А според тебе, ОТКЪДЕ съм минал?
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ястребче"Д.Г.Д
1
2
 
5
 
! Отговори
КОМПЛЕКСАРИНЪ преди 9 години
Непукизма е полезно нещо.