Будистки съвети за добри родители

Осъзнайте, че устойчивият ум е мощен ум
15 май 2015 22:43, Мария Дуковска
2
Будистки съвети за добри родители
Снимка: photl.com

Да бъдеш родител е най-голямото предизвикателство на живота. Преди появата на децата, всеки изгражда своя представа за това как ще възпитава децата си.

Но не след дълго разбира, че това не е съвсем така. Мъдрите съвети са важни за всеки един момент от нашето съществуване.

Вижте някои основни будистки вдъхновени принципи, които ще ви помогнат при възпитанието и отглеждането на децата.

Осъзнайте, че устойчивият ум е мощен ум.

Според будизма, животът е постоянно в движение. И по тази причина стабилността не идва само от външни причини, а и от начина, по който се отнасяме към постоянно променящите се обстоятелства. Затова е важно да изградим устойчив ум.

На всеки се случва да пада духом и след това отново да се вдига емоционално. Будизмът учи да се отнасяме към събитията с хладнокръвие. Медитацията е една чудесна формула, с която постепенно може да изградите устойчива мисъл.

Приемете, че животът се променя постоянно.

Никой не харесва промените. Промените ни карат да изпитваме страх, затова предпочитаме рутината. Но според будистката философия всички неща са в движение и следователно са непостоянни. Промените са част от естествения цикъл на живота.

Затова е важно не само ние да се научим да приемаме промените, но и да научим децата си на това. Да бъдем благодарни всекидневно за това, което имаме, да благодарим за всеки уникален и различен ден в живота ни. Научете се да приемате тревожността.

Останалите съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: родителисъветибудизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С като погледнеш, кой ги преписва тия съвети, да ти се прииска да ги прочетеш!Бездарна клюкарка, достойна за жълт вестник.Простотия и плагиатство!