Защо колегата ви ненавижда?

Никой не харесва интриганти, особено шефовете
17 юли 2015 08:22, Михаела Лазарова
12
Защо колегата ви ненавижда?
Снимка: photl.com

Независимо в какво се изразява естеството на работата ви, вие винаги ще бъдете заобиколени от вашите колеги. Всеки един от тях е различен. Има такива, които ви стават неприятни още от първа среща, други ще ви ласкаят, но при първа възможност ще се опитат да ви въвлекат в интрига.

Тук възниква въпросът защо винаги има някой колега, който няма да ви харесва? Част от отговорите може да видите в следващите редове. Но не забравяйте, че дори и да сте колега мечта, пак може да станете обект на ненавист от нечия страна.

Заплашен е от вашето присъствие

Това е една от най-честите причини, поради които колега може да не ви харесва. Какво означава той да бъде заплашен от вашето присъствие? Живеем в свят, в който всичко около нас е твърде динамично.

Ако работата ви изисква генериране на идеи, вие от своя страна сте изпълнителни, много по-дисциплинирани от колегите ви, често ви канят на важни работни срещи, възлагат ви нови и големи проекти, съвсем нормално е колегите ви да се почувстват недооценени и да не ви харесват.

Конкуренция

Да бъдеш конкурентен е силно качество, но това може да бъде причина за появата на конфликти в работната среда. Важно е да управлявате вашата конкурентоспособност правилно и да не приемате себе си за незаменими или по-способни от колегите ви.

Дори и да притежавате повече капацитет от тях, това ще подразни тяхната инертност и е една причина да не бъдете харесвани. Не забравяйте, че конкурентоспособността не е състезание.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВЕЩИЦАТААбсолютише! Може да се добави, че в държавния сектор само *** се назначават за началници.
10
1
 
11
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Както шефовете, така и колегите не харесват по-умните, по-знаещите, по-добрите. Те просто не се вписват в такава среда. Това е практика в България и затова умните избягаха навън. Ами не може шефа да е *** с килийно образование да понася служител който стои далеч над него. То и затова нищо не върви в България.
9
1
 
10
 
! Отговори
Kkk преди 8 години
Колкото си по-кадърен и оправен толкова повече те товарят ...
8
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Щото е колега
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля,моля,нашата шефка обожава интригите и интригантите.Това е типично за хората с ограничен умствен багаж и никакви знания.Може би за това през минута чуваме крясъци и изявления от сорта:Аз зная всичко!Така че интригантите са на почит,а умните и съвестните ги товарят с работа и ги гонят до дупка.Нали все пак някой трябва да работи!
6
1
 
3
 
! Отговори
Биг Щъ преди 8 години
Защото съм млад и известен, пък той завалията -кестен хехе
5
1
 
4
 
! Отговори
до 5 ти преди 8 години
Много точно казано! В такъв екип тешко и горго на почтените. Да бягят и да не се обръщат.
4
6
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Мен колагата ме ненавижда, защото е мухъл от село, а аз съм софиянец с пари, който живее на Запад. :)))
3
1
 
6
 
! Отговори
666 преди 8 години
А МОЖЕ БИ КОЛЕЖКАТА Е ПРОСТО ЛОШ ЧОВЕК...
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадърния не завижда, не кисне, не върти интриги, а ако е лидер то той е обект на нападки и клюки. Чака се да стъпи кофти за да бъде порязан.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, интригантите шефовете много добре си ги използват. Насъскват хората в колектива и всеки ходи да му тропа и да се оплаква и да пее пред шефа.