Най-честите грешки, допускани от снахите към свекървите

Откакто свят светува, съперничеството между двете не спира
Обновена: 20 сеп 2015 23:02 | 20 сеп 2015 22:40, Михаела Лазарова
29
Най-честите грешки, допускани от снахите към свекървите
Снимка: Outnow.ch

Щастливото семейство се гради на здравите връзки не само между съпрузи и деца, но и с по-възрастните родители. Откакто свят светува, съперничеството между снаха и свекърва не спира. Защо се случва така, че по-често има неразбирателство между нас? В конфликта винаги са виновни и двете страни. Ето някои от най-честите грешки, допускани от снахите.

Твърде обидчиви сте

Снахите често се сърдят на свекървите си за неща, които нямат лично отношения към тях. Това сякаш е някакъв ненаписан закон, да се засягаме от всичко, което ни казва свекървата, било то за дома, външния вид, възпитанието на децата, кулинарните ни умения и т. н.

Ето защо не бива да се настройваме предварително, че критиката, препоръката или споделянето на мнение целят да ни обидят.

Влизате в конфронтация твърде бързо

След като вече сме приели твърде лично споделеното от свекървата мнение, веднага сме готови да излезем срещу нея като на война. Всички ние сме различни и е съвсем нормално да не споделяте всеки път едно и също мнение или идеи със свекървата. Ще спечелите, ако покажете уважение, запазите спокойствие и направите така, че вашата идея да надделее.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
2свекърва преди 8 години
Като всички снахи (и те майки на синове) са "добри" по презумпция, откъде се пръкват "лошите" свекърви (с порасналите синове)?
13
0
 
7
 
! Отговори
gre[ki преди 8 години
Какви грешки? Ти пък! Няма грешки има просто лошо отношение, изразяващо се в егоизъм, ревност, пресметливост и т.н. Една чужда жена може да е само МАЩЕХА! Хората, които обичат нито проявяват такива черти на характера към теб, а който не те обича не може да ти е близък!
12
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свекървите са 10 пъти по-зли от снахите.
11
2
 
22
 
! Отговори
АЛЬОУ преди 8 години
НЯКОЙ НЯМА ЛИ ДА НАПИШЕ ЗА ГРЕШКИТЕ НА СВЕКЪРВИТЕ?!
10
0
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
А един мой приятел,адвокат( човека на какво ли не се е нагледал) си има теория:Никой не може да знае по- добре какво представляват жените от самите жени.Логично....И тъй като всяка си знае как е тровила живота на мъжа си,и е ясно как снахата трови нейния син.Ама тук става дума вече за нейното!Как ще мине тоя номер?И се почва.Иначе както казват " Никоя кухня не е достатъчно голяма за две жени".Та съвета ми към младите момчета е- правете,сучете- но на квартира и да се знае кой кой е....
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости е писаното.Просто хора от различни поколения не бива изобщо да живеят под един покрив. Освен това никой не е задължен да създава близки връзки само затова, че живее или се е женил за някого и да прави роднини и неговите такива. Ако хората ви се струват приятни- добре. Ако ли се дразнят взаимно, то няма причини да комуникират често.
8
0
 
16
 
! Отговори
Tedi преди 8 години
Minko vikash jenite do 42 god stavat, a pak ti na 47 si" mladej "nali.Mi i ti si dart be ...
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минкоооо,И сам не си вярваш!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И след като се заформи първият семеен скандал, тя се провиква: "Ето, *** ни скара!"После новооформената скубисвекърва хуква при майка си и по приятелки, за да се оплаква от свекървата, а те я поучават как да се защитава от "вещицата" и какви номера да й прави, та да я изкарва от кожата й, а после да гледа невинно мъжа си в очите и да хлипа: "Ето, виждаш ли..."
5
2
 
19
 
! Отговори
Как доброто момиче преди 8 години
става скубисвекърва (2)Снахата се пресрамва и се оплаква на мъжа си от лошото отношение на свекървата.Той иска обяснение от майка си.Свекървата на всеослушание обявява снахата за обидчива и конфронтираща се.Всякакви тетки и комшийки, дето не им влиза в работата, започват да правят забележки на снахата и да я поучават. Тя се опитва да е учтива и да се защити, но това е все едно да спориш с радиотоТетките започват да поучават и младия съпруг. Той обвинява жена си
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как доброто момиче става скубисвекърва?Всяка майка учи дъщеря си да уважава свекървата, ако иска да живее добре в бъдещото си семейство.И наивната млада булка свенливо се опитва да комуникира със свекървата, за да й засвидетелства уважението си. В отговор среща високомерие, заядливост, злобни подигравки.Снахата знае, че родният син е повече обичан от новопристигналата снахичка, но аз пък знам случай със свекърва, която не закусва, но старателно приготвя закуската на сина си. За снахата няма
3
3
 
23
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Кой мрази жените?Ами онзи, дето много иска да ги такова, ама все не успява, колкото и да се старае.Хи хи хиииии
2
3
 
15
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
"Я надуй Минко кавала,за кеф на Сандо абдала ..."Нали само Сандо пияндето ти слага плюсове, освен онези, които ти сам си пишеш :)
1
20
 
8
 
! Отговори
тодор преди 8 години
Свекървата знае как да направи ,хубавото на мъжа,а снахата още не ги знае чалъмите.Това е причина за кавгите.