7 умения, които е добре да придобиете преди 30

За да пожънете успех преди 40
17 дек 2015 20:15, Теодора Драгоева
10
7 умения, които е добре да придобиете преди 30
Снимка; outnow.ch

Трябва да инвестирате много смислено в личността си докато преминавате през 20-те си години, за да можете да пожънете успех, след като прехвърлите 30-те.

Основното е да овладеете умения, които да ви направят по-очарователен, мъдър и самоуверен човек, и по-добър професионалист.

Ето и 7 умения, които е добре да придобиете преди да навършите 30:

Да се справяте с несигурността
Може би си мислите, че след като достигнете Христова възраст и хаосът в живота ви ще си отиде с магическа пръчка. Е, това не е така. Цял живот ще се сблъсквате с препятствия по пътя си, които ще ви карат да се съмнявате в себе си и в способностите си. Просто трябва да се научите да приемате несигурността, да приемате факта, че не сте перфектни, че няма как да знаете всичко, че не можете да планирате всичко... Разберете, че няма как да контролирате всички ситуации в живота си. Научете как да се справяте с неуспехите си.

 Да общувате с грация
Овладейте изкуството на добрата комуникация докато сте в 20-те си години. Повечето хора не го правят и после страдат заради този факт. Трябва да се научите да общувате ясно, убедително и учтиво, както и да настоявате за отговори на въпросите си. Трябва да се научите да си взаимодействате добре с хората, като това е особено важно в професионален план.

Да проявявате толерантност към различните
В даден момент, към края на 20-те, ще трябва да спрете да съдите хората на базата на собствените си дефиниции за успех и смислен живот. Всеки човек си има свои собствени разбирания за нещата и вие трябва да уважавате това. Ако вие проявявате толерантност, хората също ще възприемат вашата гледна точка по-лесно. След 30-те години не трябва да си позволявате тесногръдие.

Да си казвате какво точно искате
Научете се да уважавате другите, но уважавайте и себе си и собствения си потенциал. Научете се да питате и да искате, само тогава ще ви отговорят и ще ви дадат. Научете се да преговаряте, да се пазарите, да отстоявате позицията си...

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9 ; Не се обиждай от истините които прочете.Не се ядосвай ше ти побелеят косите стой спокойна!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ще и 100 урока да минеш, това което е от детството не можеш да го постигнеш, възпитанието, грацията, обноските ...облеклото. За съжаление когато не е имало адекватна грижа като дете, няма как да се чувстваш сигурен и уверен и да вървиш напред в живота. Подкрепата е много важна, когато израстваш. За съжаление имам личен опит в това.
2
1
 
2
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Тази статия май с нищо няма да ви помогне момчета (първите 5 коментирали) :)
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете поговорката,защо жените след 25години не се крият,защото никой не ги търси.Няма на какво да се учат и очакват!