Колко често мислите за секс? Какво казва науката?

Бройката е различна за двата пола
19 мар 2016 20:31, Александър Попов
20
Колко често мислите за секс? Какво казва науката?
Снимка: Agent Provocateur

Казват, че мъжете не спират да мислят за секс и са готови винаги за действие. Със сигурност обаче, вие дами, сте попадали на господа, които не ви се струват толкова сексуални и многократно сте поставяли под въпрос това твърдение, което уж се позовава на някакви „научни доказателства”.
Скорошно изследване твърди, че представителите на силния пол мислят средно по около 19 пъти за секс на ден, докато нежната половина на човечеството едва 10 пъти. И все пак желанието за интимност и повишеното либидо са свързани с начина на живот и ежедневните активности.

Ето и няколко интересни проучвания в тази насока:
Колко често мъжете и жените мислят за секс, след като са консумирали алкохол?
Професор Дейвид Хенсън смята, че алкохолът се възприема за афродизиак само в главата ни. И двата пола стават по-смели, дръзки и считат хората около себе си за по-привлекателно след няколко питиета. Но ефектът не трае дълго!

Изследване на университета в Чикаго разкрива, че жените които пият са по-сексуални от тези, които не консумират спиртни напитки. При мъжете либидото се вдига, когато са поели 2-3 напитки.
Колко често мъжете и жените мислят за секс след спорт или други физически активности?
Твърди се, че господата, които спортуват, са по-потентни и по-добри любовници. Проучване от 1990 г. показва, че мъжете, които се занимават с по-динамични и кардио упражнения, изпитват по-голямо удоволствие от секса и по-интензивен оргазъм.Представителите на силния пол, които тренират 3-4 пъти на седмица също така мислят повече за секс и го практикуват по-често.

При жените този феномен е изследван от Синди Местън и нейните колеги. Те го обясняват с факта, че спортът и упражненията подготвят женското тяло за секс, а динамичните активности подобряват кръвообръщението и притока на кръв към гениталиите, което води до повишено желание за интимност и ласки. Според нейното проучване, женското либидо е в своя пик 15 минути след тренировка.

Колко често мъжете и жените мислят за секс след готвене?
Поредното изследване в тази насока показва, че половината мъже предпочитат да ядат храната на майка си, а един на четири дори тайно се измъква и хапва при своите родители без да казва на половинката си.
Сп. Cosmopolitan пък разглежда въпроса от женска гледна точка. Анкета, в която участие са взели 1000 жени разкрива, че 66% от тях са готови да правят секс с партньора си, след като са сготвили.

Още по темата четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
от 14 преди 8 години
А и това противоречи на логиката която имах пред пубертета.Че една жена или е умна или е красива.
11
1
 
3
 
! Отговори
от 13 преди 8 години
Винаги ми било интересно защо хубавите жени(не девойки) развиват невероятен интелект (Като девойки същите не им коментирам интелекта).Това което съм описал долу не е причината за това.Това е само практическа опит с за общуване.Не е интелектуална практика.Не ми е ясно обаче причината.
10
2
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Ако искаш да комбинираш комбинацията хубава жена и секс, не трябва да мислиш за шах а за гросмайсторски шах.Сам прецени в всекидневието на хубавата жена ежедневно флиртуват с нея мъже не един а много.Естествено тя непрекъснато реже.Това и е начин на живот.Така че поради огромната практика тя има огромно предимство в дебюта на партията.Освен това не можеш да си връщаш ходове като любител срещу пари,както при другите жени ,парите не ти дават предимство.Но тази партия шах си заслужава определен
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по-рядко го правиш толкова по-често го мислиш.Защо изобщо се дават пари за такива "научни" изследвания?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз и грозна като видя мисля за секс.
7
2
 
5
 
! Отговори
Титаничната гега преди 8 години
А аз и когато спя мисля за секс- как и къде ще я опъна,дали ще ми се услади и дали ще я повторя както се полага
6
1
 
17
 
! Отговори
от 6 преди 8 години
Т.е. алкохола не променя либидото а променя единствено задръжките които си създава човек.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алкохола влияе много добре на мъже които не са правили скоро секс, но не и на тези които го правят редовно.Много голяма грешка сред мъжете е да мислят че имат полза от това.Обикновено стигат до клиниката от тази вяра, а не стават по секси.Макар че може да му е вързало един път заради това, и от там вярата да му се затвърдила.Но в следствие да си обърка целия живот.Има ги много такива.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Известено е това че жените след секс, могат да постигнат по добри спорни резултати.Обаче за мъжете не важи ,след секс спорните резултати му спадат.Затова преди важни състезания си имат разговори с треньорите какво не трябва да правят.Така че спортистите си имат ограничения понякога, макар че за тях не проблем последното.
3
1
 
11
 
! Отговори
Голямата гега преди 8 години
Само когато спя не мисля за секс.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се вярва на статията аз трябва да съм най-големият спортист и алкохолик едновременно...хахаха
1
3
 
11
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Всеки ден , така презареждам