Сексът през бременността може да бъде приятен и полезен

По-силна имунна система, а и понижава високото кръвно
11
Сексът през бременността може да бъде приятен и полезен
Снимка: freeimages

Бременността е един от най-вълнуващите моменти в живота на всяка жена. Неразположенията като гадене, умора, мускулни крампи, не могат да попречат на щастието на бременната, че ще става майка.

Физическата интимност по време на бременност все още се смята за табу от някои двойки. Правенето на любов през деветте месеца носи много физически и емоционални ползи, но и ползи за вашата връзка с любимия. Ето няколко добри причини, които ще ви убедят в това, че сексът през бременността може да бъде приятен и полезен.

Повече щастие

По време на секс също настъпват промени в хормоните. Когато достигнете до оргазъм, в тялото ви се освобождават ендорфини, хормони на щастието, които карат вас и бебето ви да се чувствате повече от добре. Също така по време на бременността притокът на кръв към интимните зони се увеличава. Бременните изпитват и по-силно желание за секс, а изживяването е още по-силно и приятно.

Засилва имунитета

По време на бременност трябва да се храните здравословно, да се движите умерено, да приемате достатъчно витамини и минерали, за да поддържате един добър имунитет. Сексът също може да бъде от полза. Сексуално активните хора имат по-силна имунна система, за секса по време на бременност се смята, че повишава нивото на имуноглобулин А, антитяло, което помага да се избегнат настинки и други инфекции.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
А никой не казва за рисковете. Отвсякъде ни заливат с "правете секс на поразия, когато и където и да се намирате, и ще живеете вечно"...
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази "статия" я публикувате вече НЯКОЛКО пъти. Явно ни имате за много прости, щом периодично ни пускате едни и същи "статии".
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това някой ром ли ви го сподели?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
батя Минко не го търсете щом има мачове.