Джентълмен или просто мъж, открийте разликите

Едното е въпрос на чест, другото – само на възраст
12 май 2016 18:00, Екип на Tialoto.bg
17
Джентълмен или просто мъж, открийте разликите
Снимка: outnow.ch

Мъжкият пол се определя още със зачеването. Да станеш мъж е въпрос на възраст, но да си джентълмен е въпрос на избор. И то избор, който правиш всеки ден. Джентълмените са рядка „порода“, която май в днешно време е на изчезване и все пак всяка жена мечтае за такъв човек в живота си.

Какво отличава джентълмените от останалите господа?

1. Джентълменът е любезен с всички. Той никога не забравя обноските и възпитанието си и се държи с всички (колеги, чистачки, обслужващ персонал, шефове...) като с човешки същества.

2. Джентълменът никога не идва с празни ръце. Даровете му зависят от контекста на ситуацията, но винаги са знак за неговата благодарност, че сте го поканили или че искате да прекарате известно време в компанията му.

3. Джентълменът не спира да работи върху себе си. Възрастта няма значение, той не спира да чете и да се учи, за да бъде адекватен в реалността и да бъде по-добър човек, баща, съпруг, син, любим, приятел, служител...

Вижте и още разлики в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: мъжджентълмен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно дали има смисъл да си джентълмен с българските простакеси е въпрос на гледна точка. Що се касае до мен, аз съм джентълмен дори с подобни индивиди. Най-малкото по този начин, на показ изпъква простотията на подобни "дами", особено като започнат по селски да се споглеждат и подхилкват пресмехулно. А Тимбърленда може и да е българин, но еволюирал. В България единствената посока на развитие се нарича деволюция. Успех
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От коментарите ви се разбира, че не сте наясно, що е то "джентълмен". Да си джентълмен е начин на живот, а не прищявка, когато ви изнася за пред някоя фльорца. Или си джентълмен или не си. Джентълмена е такъв в контактите си като цяло, а не само с жените. Това не го знаехте, нали? Ако например отдадеш път на на куция, сакатия или просто за да покажете, че не бързате повече от другия, вие пак сте джентълмен. Всякакъв вид проява на уважение спрямо събеседника може да бъде признак за джемтълменство
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм джентълмен само с дамите. Със съществата от женски пол се отнасям като с жени.
9
2
 
11
 
! Отговори
Ментълджен преди 7 години
Напоследък в Англия джентълмените преобладаващо са с фамилни имена Кхан, Сингх, Али и Мохамед. Понеже са много джентъл и още повече мени, даже за кметове ги избират.
8
5
 
19
 
! Отговори
Главен Редактор преди 7 години
За да се докаже един човек като джентълмен, трябва да има дами. А то дами няма, само кифли.... затова е по добре да им се показват баниците (бицепси) и македонката (салама). Тях това хи интересува кифлите.
7
3
 
18
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 7 години
В България за джентълмен се счита всеки паралия с автомобил последен фейслифт от ранга на БМВ 7,ауди А8,мерцедес Ес и подобни ,с анцуГ адидас, татуси тип ръкав, речеви набор от сорта на ''Шш ти знайш ли кой съм аз'', ''Бегай от пътя че бързам'' и задължителното ''Маааайка ти даева''.В царството на простаците учтивостта е обречена на бавна смърт.
6
6
 
9
 
! Отговори
българина преди 7 години
До аНе е твоя работа какъв съм. Ясно, джентълмене? Българин съм и съм такъв какъвто съм расъл. Не някаква надувка с английски обноски ще ми каже какъв съм. Колко се къпя и колко се бръсна си е лично моя работа. Не е работа на някакъв джентълмен от Лондон. Нито на някакъв си български бъзар дето ми се прави на лондончанин. Българин съм и такъв съм расъл и такъв ще си остана. Не ти ще критикуваш България, родоизменнико, нямаш нищо общо с България. България над всичко.
5
7
 
13
 
! Отговори
Девил преди 7 години
В тая гнусна, утрепана нация такова понятие не може да има. То по-скапан народ от тоя май не съществува...
4
2
 
18
 
! Отговори
Митака преди 7 години
И пред кой да си джентълмен? Пред тия дри(ли в България ли? То не го разбират това какво е......
3
14
 
9
 
! Отговори
а преди 7 години
то пък българина е джентълмен-къпе се в събота срещу неделя ,не се бръсне и подстригва редовно ,не си сменя често спалното и лично бельо -от скунс който вечер не си мие зъбите какъв джентълмен
2
7
 
4
 
! Отговори
bebok преди 7 години
джентълмена е човека на който не се налага да работи,т.е. е богат,а за лична култура-тва е различно
1
17
 
11
 
! Отговори
Тимбърленд преди 7 години
Българите с техния примитивен манталитет... пълна трагедия.