Мъжът на живота ми е доста дребен на ръст!

Ева Кулева ви съветва за любовта
13 май 2016 22:27, Михаела Лазарова
29
Мъжът на живота ми е доста дребен на ръст!
Снимка: outnow.ch

Въпрос от читателка за рубриката на Az-jenata.bg "Какво те мъчи в любовта?"

Въпрос: Въпросът, който ще ви задам, е свързан с моя сериозен приятел. Заедно сме вече пет месеца и смело мога да заявя, че го обичам и че за този период преживях всичко, което съм мечтаела да ми се случи с един мъж. Чувствам се уверена, щастлива, ценна и приета с всичките ми недостатъци (които определено не са малко). 

Като стана въпрос за недостатъци – ето къде се корени проблемът. Мъжът на живота ми се оказва доста дребен на ръст – едва 168 см. Отбелязвам, че все пак той е по-висок от мен. Къде е проблемът ли? В това, че изпитвам страхове.

Какво ще кажат хората за избора ми, как изглежда той в очите на другите, когато съм на високи токчета, няма ли да изглежда смешно, ако реша да се обвържа с него завинаги, дали и децата ни няма да бъдат с нисък ръст и т. н.

Всички тези мои комплекси, подчертавам мои, защото той няма никакви комплекси на тема ръст, ме правят много тревожна, съответно напрегната, заядлива, дребнава в отношенията си с него. Това ми пречи да се отпусна и да се насладя на всички дарове на връзката ни, на топлината и грижите, с които този мъж ме дарява.

Усещам, че това се отразява и на него, и знам, че е несправедливо! Та той има качества, за които повечето жени мечтаят, а моите очи все са вторачени в този дребен недостатък, който може да се окаже препъникамъкът в отношенията ни. Моля ви, посъветвайте ме – има ли смисъл да продължавам тази връзка, или е по-добре да освободя момчето за дама, която ще го приема такъв, какъвто е! Благодаря!

Ева Кулева: Много се радвам, че се чувстваш уверена, щастлива и ценна в компанията на приятеля си, както и че оценяваш топлината и грижите, с които той те дарява.

Не знам на каква възраст си и какъв опит имаш до момента, но според мен пет месеца познанство не са достатъчни, за да наречеш един мъж „сериозен приятел“ и „мъжът на живота ми“. И е по-вероятно да си влюбена в него, отколкото да го обичаш.

Вярвам, че за да обичаме някого, е нужно да го познаваме добре. И пет месеца не са достатъчни, за да опознаем някого добре. Особено, когато сме влюбени и проектираме върху него своите очаквания, мечти, желания, чувства и т. н.

Разбирам, че приятелят ти е висок 168 см, което ти определяш като „дребен на ръст“ и явно като нещо лошо, след като се страхуваш, че децата ви също биха били дребни. Не знам защо смяташ, че това е лошо. Вероятно някой ти го е казал или си прочела някъде, че е хубаво човек да е висок.

Или може би смяташ себе си за дребна или едра? Наричаш ръста му „дребен недостатък“, а емоциите и мислите, които тази негова характеристика предизвиква у теб, явно имат голямо влияние върху отношенията ви.

Разбирам притесненията ти. Чувала съм подобни притеснения, както от жени, така и от мъже. Моя близка приятелка дълги години смяташе, че не може да възприеме един мъж като мъж, ако е по-нисък от нея. И се омъжи за мъж, който е по-нисък от нея.

Нямам впечатления връзката им да страда от тази разлика във височините. А твоят приятел е по-висок от теб. На твое място не бих се вторачвала в това толкова много.

От „Какво ще кажат хората“ се притесняват хора, които се чувстват неуверени в себе си и в своите избори. За твоята неувереност и ниска самооценка ми подсказват и думите ти „всичките ми недостатъци, които определено не са малко“.

На твое място бих поработила върху самочувствието си. Бих се запитала също „Какво е по-важно за мен – да съм щастлива или какво ще кажат хората?“ И честно бих си отговорила на въпроса „Мога ли да приема този мъж и да го обичам с цялото си сърце такъв, какъвто е?“.

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 3 години
А той 40
22
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 3 години
И кво като е по-дребен от теб? Има и много плюсове! И аз съм по-висока от мъже ми! Той е 166(50 номер), а аз 192(нося 46 номер)!
21
0
 
1
 
! Отговори
Бен преди 7 години
Боже колко мъка има по този свят Боже!
20
0
 
14
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Е, нема такава простотия. Първо си помислих, че ще иде въпрос за истински лилипут. А то какво се оказва: Присмял се хърбел на щърбел. Хем по-ниска, а и с претенции. За сведение - Том Крус е само 2 см по-висок. Моме, щом това те притеснява,значи не е за теб. Някой друга може би ще го оцени по-добре.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми и аз съм 165 и кво да се гръмна ли? Нямам контрол над това и щом така ме е създал Господ, нека така да бъде. Не е важно дали си дребен, а дали това ще те комплексира или те накара да се обичаш всякакъв. А това жената да се притеснява от такива глупости си е за нейна сметка, защото сама ограничава избора си.
18
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Е г-н ***,като не желаете да чуете какво мислят обикновените хора,добре.Трийте,цензурирайте,все тая.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A някой пита ли го него какво му е с тази да му скъса нервите. Най добре еви един път и бегай далече.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четох някаде че мъжът трябвало да бъде висок и богат. Ако е висок 50% от условието е изпълнено, ако е богат 100% е изпълнено дори и мъжът да е нисък.
15
2
 
26
 
! Отговори
психо преди 7 години
Комплексарка с провинциални предразсъдъци. Жалко за мъжа, защото тя не го заслужава. Трябва й един първичен левент, който да я псува и шамари всеки ден, за да се почувства жена в негово присъствие и да се радва на "истински" мъж и да се гордее с него пред хората, които ще им се възхищават като двойка.
14
2
 
9
 
! Отговори
за мъжа преди 7 години
2 неща са важни -дебелината на портфейла и номера на обувките
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** простотията, честно! Ако обичаш този мъж, ако те кара да се чувстваш пълноценно и щастлива, какво значение дали е нисък, висок, куц или кривонос?
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от кухи *** и от пишман "разбирачи" по любовни въпроси. Да иде на консултация с психолог тая кифла, определено има нужда при всичките си притеснения
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Томас Хестлер - бивш футболист от Германия /висок също 168 см./ бил в един бар. Запознали го с някаква страхотна мацка - висока германска манекенка. Тя си изненадала и казала- хм, *** тоя е много дребен. На което футболистът с усмивка отвърнал: Да, така е , ама като седна на портфейла си ставам над 2 метра.Много поучително. Аз не съм нисък, и нямам комплекси - но ще спомена няколко човека -НАПОЛЕОН, Бенито Хуарес, пък ако щете и Владимир Путин /император, президенти/, може до безкрай
10
0
 
25
 
! Отговори
шщд преди 7 години
Насилих се да прочета тъпия въпрос, но се оказа,че отговора е дори още по-***. Сякаш 2 кокошки са седнали и си кудкудякат.
9
0
 
4
 
! Отговори
2222 преди 7 години
До ВъпросЗащо си се оженил за нея като си знаел, че е тъ.па. Не си ли помислил тогава, какви деца ще имаш от нея? Грешката е изцяло твоя.
8
0
 
17
 
! Отговори
Мастиката преди 7 години
Тая *** Кулева е некомпетент, изявяващ се като Лайф Коуч. Самата тя няма особен опит с връзките, за да дава съвети. Все си мислех, че лайф коучът трябва да има солиден житейски стаж и да е поне на 50-60г, а тя е само на 30.Второ, мацката, задала въпроса, е за психиатър. Трето 5 месеца връзка са малко и много, със сигурност, щом са останали заедно толкова време, значи са намерили нещо да се харесват. Понякога и 20 години не стигат, за да опознаеш човек асрещу себе си.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изчакай го да порасне като е дребен. Поне нека излезе от началното училище.
6
2
 
18
 
! Отговори
Патка пита ... преди 7 години
А колкото до *** ще я цитирам: "Пет месеца познанство не са достатъчни, за да наречеш един мъж сериозен приятел и мъжът на живота ми. И е по-вероятно да си влюбена в него, отколкото да го обичаш." Айде като си такъв голям гений да вземеш да ми обясниш каква точно е разликата между любовта, обичта и влюбването, че аз простосмъртния мислех, че едно и също! Обясни ми също и колко точно време е необходимо, за да разбереш, че един човек е точният за теб човек - година, две, десет, сто, хиляда?!?
5
1
 
23
 
! Отговори
Патка пита ... преди 7 години
*** пита - *** отговаря! Значи щом си по-висока от него само на високи токчета и щом имаш комплекс от цялата тая работа най-добре НЕ НОСИ ВИСОКИ ТОКЧЕТА! И без това тая дивотия е създадена за жени с дребен ръст и комплекс точно обратен на твоя тоест, че ще са прекалено ниски в сравнение с евентуалния си партньор и с тези 15 - 20 сантиметра се цели нещата да бъдат компенсирани донякъде! Отделно че токчетата имат ТОЛКОВА МНОГО ОТРИЦАТЕЛНИ ЕФЕКТИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖЕНАТА, че ти е бедна фантазията!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Кулева е шорошоидка (Дьорд Шорош/ Джордж Сорос). Доказано!!!