Как да преборите умората?

Въздържайте се от дрямка скоро преди сън
17 май 2016 10:00, Михаела Лазарова
2
Как да преборите умората?
Снимка: outnow.ch

Безсънието е ужасно мъчително. Много хора страдат от инсомния. Някои взимат лекарства, за да надхитрят липсата на сън, но тези медикаменти имат своите странични ефекти. Билковите алтернативи също помагат и са широко употребявани, но често ефектът им е временен.

Какво трябва да правите всеки ден и всяка нощ, за да преборите инсомнията по натурален начин без лекарства?

Подобрете средата

Ако си лягате в неприветлива среда, сънят няма как да не пострада от този факт. Важно е да заспивате в добре проветрено помещение, в което няма никаква електроника и светлини. Те влияят зле на производството на мелатонин, жизненоважен за качествения сън.

Спалнята не трябва да е разхвърляна. Това нагнетява стрес и психическо пренапрежение, дори да не го осъзнавате. Опитайте се да се отпуснете преди лягане. Направете си гореща вана или успокояваща маска за лице.

Не си лягайте, докато не ви се доспи

Важно е да се придържате към лягането по едно и също време. Но също така е важно да не се мъчите да заспивате насила, само защото е казано, че трябва. Ако си легнете в леглото бодри, рискувате да не заспите още по-дълго от обикновено.

Затова изчакайте, докато ви се доспи поне малко. Легнете ли в този момент, механизмите на съня ще се задействат много по-лесно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
bros преди 7 години
Една свястна статия. Михаела можела и такива да съставя...