Събудих се на 30... А преди това?

Все пак, добре е да имате какво да разказвате един ден, нали?
Обновена: 21 май 2016 20:06 | 21 май 2016 20:01, Екип на Tialoto.bg
15
Събудих се на 30... А преди това?
Снимка: outnow.ch

Когато навърших 20 години, моя близка, която бе с 11 години по-голяма от мен, ми написа следното: "Скъпа, добре дошла в най-хубавите години от живота си".

И тя се оказа права. Ако двайсетте ми бяха като купа със сладолед, не бих пощадила нито грам от онзи висококалоричен шоколадов топинг. Нека кажем, че тези няколко години надминаха очакванията ми, може би защото някой ми каза да изживея всеки миг.

Твърди се, че младостта приключва след последния рожден ден от поредицата "двадесет". Навършиш ли 30, вече си "леля", смята Cosmopolitan. Уви, гримът поздравява, за да заличи уморените черти.

Така, това са нещата, които трябва да свършим, преди да станем на 30 години:

1. Започнете първата работа, която ви се отвори

Със сигурност тя няма да бъде мечтаната служба, в която си представяте космическа кариера, но ако едва сега започвате да се трудите, със сигурност трябва да хванете тази клечка. И бъдете като най-мечтания служител. Накарайте шефа да ахка, нагърбете се доброволно с още работа, но не се оплаквайте. Докажете силите си – 20-те са времето за доказване. Дори хората да ви се отплащат с "миризливото кафяво нищо", приемете го като подарък. Само синчето на мама започва с 1000 лв заплата, а то освен да мрънка, друго не знае.

2. Пътувайте, вижте света и другите хора

Няма нищо по-страшно от това да се закотвиш в собствения си град (независимо дали е малък или голям) и всеки ден да срещаш едни и същи физиономии. Ако пак чуя за неволите на съседката си, как ѝ било умряло мушкатото, ще си тегля ножа. Та, преди да сме станали "лели", трябва да усетим истинския дух на купона, ако ме разбирате. Нека е диво, нека е къмпинг, нека е откачено. Пък ако това ви се струва твърде много, можете да вкусите от забележителностите на градовете по света. Образователно е, забавно е и е изключително интересно. И още нещо – не пътувайте сами. Винаги с приятели. Все пак някой трябва да ви занесе до стаята, когато бутилката свърши.

3. Копнеете за нещо толкова много, че впоследствие то става ваше

Както за любовта, така и за живота съществуват хиляди обяснения и хипотези. Едни го категоризират като вечна борба, в която със зъби и нокти драпаме към мечтите си. Е, позитивно мислещите смятат, че всяко нещо идва с времето си, ако сме се потрудили. Най-смешното е как мечтите ни една след друга се сбъдват и във времето изглеждат все по-малки. Първо беше онова червено колело, след това влизането в университета и т. н. Низ от копнежи. Ако искате нещо твърде много, то рано или късно ще дойде при вас. Но не прекалявайте, Брад Пит все още е женен...

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В 21 век да чакаш принца е пълна загуба на време! Аз ако искам принц, ще ида да го намеря. А и честно след като прочетох биографията на Лейди Даяна вече не исках никакви принцове! Че за какво ми е принц? За да съм в депресия половината време, да нямам право на личен живот и накрая да умра при леко съмнителна катастрофа само на 37? А, не благодаря!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво искате да ни кажете с тази статия? Че ако до 30 не си направил това, това и това, трябва да ходиш да се хвърлиш от високо? Имам изненада за вас, на 30 животът тепърва предстои! Пък вие ако си се чувствате лелички и чичковци, проблемът си е изцяло ваш!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с едно не съм съгласна, че на 30 ставаш леля! Ще станеш леля само ако позволиш това да се случи! Иначе можеш да си готина мацка и на 40, а можеш да имаш поведение на леля и на 20. Всичко е много индивидуално.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една моя позната все ги избираше гаджетата. Ако нямал апартамент и кола - не ставал за нея. И така сумати момчета отряза. Ходеше все със женени мъже (щото имаха апаратамент и кола), а те пък все я лъжеха, че ще се разведат заради нея... и така докато мина 35+ години. Накрая се омъжи за първия, който успя да хване. Нито кола имаше момчето, нито апартамент... но си взеха. И сега се ядосва на себе си колко *** е била и е изгубила сумати години с глупости да се занимава
8
1
 
7
 
! Отговори
Принца преди 7 години
Не ги разбирам тия жени... Като ме видят и директно в краката на коня ми скачат. Що си мислят че на мен ми се жени?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сметнеш колко жени чакат принца, то в цял свят няма толкова. Всяка една си мисли, че точно тя е уникалната и неповторима и точно на нея ще и се появи от нищото. И чакат ли чакат, пък той не идва. И накрая, станали на 40, озлобени към света и хората около тях, заради "несправедливостта", дето си въобразяват, че им се е случила, се превръщат в онези лелки, дето се карат с всички и хранят котките в квартала.
6
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 7 години
То една жена , ако тръгне да чака принца с белия кон .....накрая идва само коня !
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Захаросани статии писани от жени за други жени, които нямат живот извън форумния.
4
0
 
18
 
! Отговори
До Жена преди 7 години
Дано само да задържиш пиленцето когато ти кацне на рамото,да не се вземеш много на сериозно и да го изпуснеш.Защото не е лудо да се върне обратно да кацне.
3
0
 
12
 
! Отговори
До жена преди 7 години
Живееш с празна надежда?
2
4
 
36
 
! Отговори
жеко преди 7 години
поредния пример даван от медиите на жените как да живеят по калъп за да са икономически изгодни,много лесно на жените им се промиват мозъците от ей такива статии и съвети и после не стават за нищо, изживяли са чужд живот а не своя.Щяла да пътува,на мен такава жена дето иска само да пътува,да си следва мечтите от романтичните книги и и се живее не ми трябва,на мен ми трябва жена която да гледа семейството и да е сериозна и улегнала,да е добър човек и приятел,да ме подкрепя даже и да не съм прав
1
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не след 30 а след 27 вече е леличка и гарата изстудява.Ако чака принца,няма да дойде!