Хапвайте тиквички за здрави сърце и очи

Помагат и за отслабване
8
Хапвайте тиквички за здрави сърце и очи
Снимка: freeimages

Тиквичките са един от най-консумираните зеленчуци през пролетта и лятото. Сурови, варени, печени, те имат невероятен вкус, могат да бъдат част от нашите кулинарни шедьоври, но по-важното е, че имат редица ползи за здравето.

Техните цветове също са подходящи за консумация. Защо е добре да хапваме по-често от вкусните тиквички вижте в следващите редове.

Помагат за отслабване

Може да се изненадате, но тиквичките са един вкусен зеленчук и са подходящи за вашите диетични режими на хранене. Съдържат малко калории, около 25 за 100 грама, но същевременно оставят усещане за ситост.

Също така тиквичките имат високо съдържание на вода – 95%, което означава, че ще бъдете хидратирани, но и ще подействат като естествен диуретик. Ако страдате от запек, хапвайте по-често от тях, защото са богати и на фибри.

Полезни за здравето на сърцето

Тиквичките съдържат големи количества калий, който е важен за понижаване на кръвното налягане. Освен това осигуряват на организма и достатъчно фолиева киселина, която разгражда протеините като хомоцистеин, които повишават риска от инфаркт на миокарда и инсулт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
ha ha ha преди 7 години
Защото е сезонът на тиквичките, зтова ли са много полезни?Непрекъснато излизат статии за полезността на един или друг вид зеленчук или плод, а това означава, че всички те са полезни.Само да уточня - кои тиквички - тези на пазара, торени и обработени, за да издържат по-дълго или домашно отгледаните?Защото пълните с нитрати, за които не се следи на пазара, са по-скоро вредни.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквичките са хубаво нещо. Обаче по-важното в случая се отнася до това което пием. Можем да изядем тонове полезни храни но когато се напием с обилно хлорирана вода то другото си губи смисъла. Който пие дистилирана вода е най-добре здравословно. Тялото му се чисти от всякакви неорганични минерали които не се възприемат от организма и се натрупват като токсини. Не вярвайте на тези 'учени' които ви казват че дистилираната вода отнема всичките полезни вещества от организма. 21928
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НекойЩото пържени и подправени са си класика и са вкусни. Няма нужда да ги ядем сурови :))))
2
0
 
8
 
! Отговори
Един от село преди 7 години
И много се **** от тях но само за 20-30 годишните.На другите помагат за рак,далак и мерак.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пържени с кисело млекце,чесън и оцет и студена двулитровка бира ги пукам.