Какво не знаем за вагината?

Няма такова нещо като "стандартна големина"
34
Какво не знаем за вагината?
Снимка: Reuters

Видът на вагината и по-точно на срамните устни (лабиите) е причина за притеснение за много жени. Поради различните видове и размери на външните полови органи, някои жени изпитват притеснения и дискомфорт, смятайки, че техните срамни устни не са "нормални".

Преди всичко трябва да се отбележи, че почти не може да се говори за "нормалност", когато става дума за вулвата. Дори да сме свикнали да смятаме, че външните срамни устни по правило трябва да са по-големи и пухкави от вътрешните, това не е правило!

Многообразието на външните полови органи е голямо и не трябва да се бърза с прибягването до естетичната хирургия, само заради някакви малки забележки.

Няма такова нещо като "стандартна големина"

Не е задължително вътрешните срамни устни да са по-малки от външните, както споменахме. Това е индивидуална особеност, която всяка жена има. Също така двете срещуположни лабии могат да са с различни размери. Често едната е по-голяма от другата.

Според проучване, публикувано в блога на An International Journal of Obstetrics and Gynecology през 2005 година, здравите жени имат огромни различия във формата и големината на малките срамни устни, пише prevention.com.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега както постоянно някакви cмотаняци по подобен начин пишат коментари, очаквам някой да каже..."ама тия от днес.бг са много зле! снимката не отговаря на статията! оправете си снимката!"Вие кво искате, вaгина ли да ви снимат и да ви покажат? :)))
10
0
 
8
 
! Отговори
Счети преди 7 години
Я, и автоматична цензура - иначе заглавието крещи в сгрешено, а в коментара ми е заменено същото със звездички. Забавно.
9
0
 
11
 
! Отговори
Счети преди 7 години
Ало, журналистчето, за коментиращите отдолу няма да споменавам - вагината НЕ Е вулва! Вулва - външните женски полови органи, за което, очевидно, иде реч в преписаната с грешки отнякъде статия. *** - вътрешната мускулеста тръба, свързаваща матката с вулвата. Просто казано.
8
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не са прекалено големи доде можеш да си ги загащваш - после вече ...
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вътрешните срамни усни нарастват с течение на времето при условие на по-сериозно "внимание" - когато се разстриват, те се напълват с кръв и това е предпоставката за растежа им. Няма лошо.
6
1
 
34
 
! Отговори
Чича ви Боре преди 7 години
След пластична операция на големи лабий пациентката се събужда и пита доктора.-От кого са двата букета?Доктора отговаря:-Единият е от съпруга Ви , а другият е от момчето с ампутираните уши
5
10
 
17
 
! Отговори
Чича ви Боре преди 7 години
Две неща не се мият :-вулва и ягоди щото си губят вкуса
4
2
 
28
 
! Отговори
Гинетал преди 7 години
Важното е да има редовна хигиена на катеричката, че инак втасалата риба на пазара може да ти се стори като френски парфюм
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С такава снимка и за обесненията за срамните устни как на човек да не му се дое...е
2
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предпочитам я топла, тясна и влажна. Друго ме брига точно нула!
1
3
 
15
 
! Отговори
Николов преди 7 години
Аз знам всичко. Кога ще дойдете да ме питате?