Как недоспиването ни вреди?

Редовното недоспиване има ефект да стимулира апетита ни
2
Как недоспиването ни вреди?
Снимка: freeimages

В динамиката на ежедневието има моменти, в които спим по-малко от препоръчваните осем часа сън или сънят ни не е здравословен. Недоспиването не само ни прави по-напрегнати, кара ни да прекаляваме с енергийните и кофеинови напитки, но и има и редица други негативни ефекти върху здравето ни. Вижте някои от тях.

Забавени реакции

Лошият сън, както и недоспиването могат да бъдат причини за забавянето на реакциите ви. Това не е маловажно, особено ако се налага да шофирате, работата ви е свързана с повече физически труд, защото забавянето на всяка реакция може да бъде опасно.

В действителност, изследвания са показали, че лошият сън влияе върху точното време за реакция точно толкова, колкото и алкохолът.

Спадат нивата на тестостерон при мъжете

Лишаването от сън може да бъде причина за намаленото сексуално желание както при жените, така и при мъжете. Освен това, недоспиването може да намали нивата на енергия при представителите на силния пол и да има последващ спад на интерес към интимни ласки, но и тялото им да отделя по-малко количество от хормона тестостерон.

Според изследвания мъжете, които страдат от хронична загуба на сън или лош сън заради сънна апнея, имат по-ниски нива на тестостерон.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари