Защо патладжаните са толкова полезни?

Грижат се за здравето на стомаха
17 юни 2016 19:00, Михаела Лазарова
6
Защо патладжаните са толкова полезни?
снимка: freeimages

Патладжаните са едни от най-предпочитаните зеленчуци през пролетно-летния сезон, които слагаме на трапезата си. Освен вкусни, те са богат източник на витамин С, К, В6, тиамин, ниацин, магнезий, фосфор, фолиева киселина и други важни хранителни елементи.

В кулинарната ни рубрика може да намерите чудесни рецепти с патладжан, а в следващите редове ще прочетете няколко здравословни ползи от тяхната консумация.

Грижат се за здравето на стомаха

Патладжаните, както повечето зеленчуци са добър източник на диетични фибри, необходим елемент за всеки балансиран режим на хранене. Фибрите са от съществено значение за нормалната функция на стомашно-чревния тракт.

Те стимулират перисталтиката, свиването на гладките мускули, секрецията на стомашни сокове, които улесняват усвояването на хранителните вещества и обработването на храни.

И не на последно място, фибрите намаляват риска от сърдечносъдови заболявания, спомагат за намаляване стойностите на „лошия“ холестерол, помагат при запек.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкьопоолу, товарищ. кьопоолу.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А жените обичат да си ги слагат на всякъде , умират си за тях и не моат да им се наситят , ако няма *** ча умрът, а и соковете им са много полезни за кожата на женати - бон аппетит :)
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако сложиш на кьопавото 2 с.л. яйчен прах, става "пастет от ***" :)))...според по-ранна статия