Как да повишите продуктивността си?

Определете си ясни цели
10 сеп 2016 20:27, Михаела Лазарова
8
Как да повишите продуктивността си?
Снимка: outnow.ch

Да сме продуктивни в работата си е ценност, която всеки шеф би оценил. Това качество е полезно и за самите нас, тъй като намалява стреса от хаотичния начин на работа, който се натрупва в психиката и телата ни.

Ако работим за себе си, продуктивността ще ни е още по-необходима, защото от това зависи успешността на проекта, с който сме се захванали.

Но понякога е толкова трудно да се концентрираш и да събереш мислите си. Крайни срокове, объркани планове, срещи, ангажименти, интернет, телефони, социални мрежи, телевизия – всичко това внася пълен хаос в работния процес. Като добавим и обстоятелствата, които не зависят от нас, но объркват работата ни, ужасът е пълен.

Как да се справите с хаоса и да повишите продуктивността си?

Канализирайте вниманието си и се концентрирайте

Звучи лесно на пръв поглед и всички го знаем много добре, но не го правим. Опитайте да се абстрахирате от шума в офиса. Слушайте приятна музика – такава, която ви успокоява. Ако песни с текст ви разсейват и ви карат да си пеете заедно с текста, пуснете си инструментални парчета.

Изключете телефона си. Излезте от профила си в социалните мрежи. В първия момент ще ви е дискомфортно, но ще се убедите колко по-концентрирани сте. Ако работите от вкъщи изключете и телевизора.

Колкото повече неща се случват около нас, толкова по-затормозен е мозъкът. Така и продуктивността се намалява, а нивата на стрес скачат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По важно е какво трябва да направите да намалите производителността си , и ако го можете, значи вече знаете какво трябва да направите да повишите производителността си.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забавлявай се със работата си и продуктивността ще дойде от само себе си.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Темата за лична продуктивност е важна за всеки.И носи много позитиви , а и допринася за висока продуктивност в работата.Но продуктивност в работата е отборна продуктивност и е зависима от личната продуктивност но са идентични.
3
2
 
19
 
! Отговори
от 2 преди 7 години
При условие че шефа не се треми да вдигне производителността, а капитулира от неговите задължения и ги прехвърля на вас да решавате как да вдигнете производителността, а тази статия отговоря на тази ситуация.Но нещо е бъркотия в основата си и не си мислете, че сте богове.Е никой не ви пречи, но без основа усилията ви отиват на вятъра, а щом ще решили да посвещавате усилия на вятъра защо въобще коментираме тази тема.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да вдигнем продуктивността в работата си?Извинявам се но това е проблем на шефа ми , със мое участие не е проблем на работника.Шефовете обичат хора с увеличена продуктивност, но това не са хора които си се стремят да бъдат продуктивни в работата си а се стремят да бъдат продуктивни в работа-личен живот.Няма как да говорим само за работа и да се стремиш за продуктивност.А шефа как може да вдигне производителността в работата,негов проблем е но Баш работника казва най елементарния метод имаи
1
1
 
19
 
! Отговори
Баш работник преди 7 години
С вдигане на заплатата