Нямам връзка и се чувствам добре със себе си!

Ева Кулева ви съветва за любовта
13
Нямам връзка и се чувствам добре със себе си!
снимка: outnow.ch

Днес от рубриката на Az-jenata.bg "Какво те мъчи в любовта?" съветът на Ева Кулева е към читателка, която предпочита безопасността пред това да изживее щастлива връзка.

Въпрос: Нямам връзка от доста време. Понякога харесвам някой мъж и разбира се бих искала връзка. Обаче колкото повече минава времето, толкова повече се чувствам добре сама със себе си. При мисълта, че мога да се съмнявам в някого дали ме мами, да се разочаровам от някого и като чета историите на хората, си казвам „О, по-добре сама, отколкото да преминавам през това.“ Нормални ли са тези усещания и мисли? Егоизмът надделява ли над желанието за връзка, или?

Ева Кулева: Благодаря ти за искреното споделяне и за въпроса. Сигурна съм, че подобни мисли минават през главата на много хора. Радвам се, че се чувстваш добре със себе си. Това е прекрасно и е задължително условие за създаване на пълноценна връзка с друг човек. Малка част от хората, които познавам и клиентите, с които работя, могат да се похвалят, че се чувстват добре сами.

Притесняват ме мислите ти, че бъдещият ти партньор ще те мами и разочарова. Докато имаш подобни очаквания и страхове, ще привличаш мъже, които най-вероятно ще те мамят и разочароват.
Предлагам ти да смениш фокуса си от истории на хора с подобни проблеми към истории на хора с успешни и щастливи връзки. Когато повярваш, че двама души могат да бъдат щастливи заедно дълги години, да си бъдат верни и да бъдат честни един към друг, тогава ще можеш и ти да създадеш такава връзка.

Не мисля, че става дума за егоизъм, а по-скоро за страх. Страхуваш се да не се повторят болезнени преживявания от твоето минало или от миналото и настоящето на хора около теб.

В такива ситуации препоръчвам на моите клиенти следното упражнение:

Направи списък с всички щастливи двойки, които познаваш лично или за които си чела/гледала материали по медиите. Обогатявай списъка си с нови двойки.

Обръщай внимание на двойките, които се държат за ръце, целуват се, държат се мило един към друг на публични места. Те са навсякъде около нас. Стига да имаш очи да ги видиш.

Така, с положителен фокус, постепенно ще промениш нагласата си и ще повярваш отново в любовта. Аз самата дълги години не вярвах в щастливите дългосрочни отношения. Навсякъде около мен виждах нещастни двойки, включително моите родители.

Но със съзнателна и упорита работа, промених нагласата си и сега около мен е пълно с щастливи двойки.

Задай своя въпрос към Ева Кулева тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там е работата, че тези дами си правят секс с който им харесва. Не изневерват на никого. Не им изневеряват. Не лъжат и мамят, никой. И тях също. И те си имат своите предимства.
7
1
 
4
 
! Отговори
До Знайко преди 7 години
А собствената си мутра в огледалото понасяш ли след толкова години?Или живееш с илюзията, че ти не остаряваш и не се променяш?
6
1
 
1
 
! Отговори
Таню преди 7 години
*** и Мишето са класи над Копиткина. Виж, Евето като нея сака да капитализира от прости и фрустрирани женици с ниско самочувствие, но в по-разумни рамки /може би/. Мишето, просто, си е едно забавно кoвре, дето всичко свързано с нюансите сиво и палят междукрачието. За мен - няма лошо, доколкото подобни материали въздействат на женския матреял за весел креват. Ала, чини ми се, че действа обратното...
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой си обича жената си я обича. Във всичките и форми. Ако се гледа философски на нещата, мирогледа се измества. Душевната красота е друга мяра. Това да сте си само достатъчни.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на снимката жена, задължително с очила и в стил 30-те години. Задължително със сериозен изпитателен поглед.Избиращият редактор е в мозъка като бебешко дупе.
3
2
 
10
 
! Отговори
Знайко преди 7 години
(продължение на 2) Предполагам, че и много жени си бият камшиците по подобни съображения. Опитвам се да кажа, че няма смисъл да се умува как да се избегне нещо, което не може да се избегне. Просто животът е кофти устроен. Мисля си, че май наистина е по-добре сам, отколкото с някой (някоя), чиято мутра не можеш да понасяш.
2
7
 
8
 
! Отговори
Знайко преди 7 години
Когато се взехме с бившата ми вече жена, тя беше млада, ловеше окото, беше забавно и интересно с нея. Зарязах я, защото тя, остарявайки, погрозня, надебеля, оглупя, дрънкаше непрекъснато и само глупости, разкарваше се пред очите по един развлечен пеньоар и с ролки в косата, шкембето, гърдите и задникът ѝ увиснаха, а тя вече нямаше желание да се грижи за външния си вид. Кожата и зъбите ѝ пожълтяха и мен просто вече ме беше гнус да я докосвам. (следва продължение)
1
6
 
14
 
! Отговори
Досаден плямпадур преди 7 години
*** Кулева ще направи добре, ако посъветва пишещите тук да си лягат, а утре да станат още в 6.00 ч., та в 7.00 ч. да са пред урните, защото е възможно по-късно да се извият големи опашки.След като гласуват, спокойно да се върнат у дома и ако искат, да стоят пред компютъра цял ден!И да не си забравите личните карти, ей!