Четене на приказки - 4 ползи за малки и за големи

Приказките развиват умения за критично мислене
1
Четене на приказки - 4 ползи за малки и за големи
Снимка: unspalsh

Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате те да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки.“ – Алберт Айнщайн

Коя бе любимата ви приказка? А коя бе последната приказка, която прочетохте заедно с вашите деца? Четенето на приказки е нещо толкова магично и необикновено, което всяко дете заслужава. Вижте 4 ползи от тях за децата, но донякъде и за вас.

Обогатяват въображението на децата и културната грамотност

Въображението на децата е нещо уникално. То не е само в онези моменти, в които малките съчиняват свои истории и игри, въображението е ключов фактор в творческите им мисли и може да определи вида на образованието, кариерата и живота, който ще създадат. Четенето на приказки спомага и за развиването на тяхната културна грамотност, провокира любопитството им.

Учат ги как да се изправят пред трудностите

Приказките са поучителни истории, които учат малки и големи на това как трябва да се изправят пред реалните трудности в живота.Те имат силна морална поука – борба между доброто и злото, любовта и загубата, а тези уроци учим още докато сме деца. Приказките помагат на децата да разберат доброто и злото, не чрез директно учение, а чрез импликации, казват специалисти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четенето на пропагандна литература не е за предпочитане за детсдкия мозък. А ако четящите са някои феи третополови, още повече.

Бляскав празничен маникюр (галерия)
Бляскав празничен маникюр (галерия)

Бляскав празничен маникюр (галерия)

Мисъл на деня за... бижутата
Мисъл на деня за... бижутата

Мисъл на деня за... бижутата