Кои въпроси не трябва да задавате на интервю за работа?

Ако обмисляте всеки свой ход, дума и жест, ще имате шансове
27 фев 2018 11:45, Михаела Лазарова
47
Кои въпроси не трябва да задавате на интервю за работа?
Снимка: pixabay

Интервюто за работа е първият препъникамък при търсене на работа, но то може да е и моментът, в който вие вадите печелившата карта. Всичко зависи от вас. Ако обмисляте всеки свой ход, дума и жест, ще имате много по-големи шансове да спечелите работното място, за което кандидатствате.

За да направите добро професионално и личностно впечатление, не трябва да задавате някои въпроси на интервюиращия. Кои са те?

"Какво е заплащането? Има ли някакви допълнителни облаги? Право на колко отпуск имам?"

Всички тези въпроси реално са важни. Те вълнуват кандидатите, защото все пак заплатата е най-мотивиращият фактор за един човек.

Но ще стигнете и дотам. Просто не бързайте с тези въпроси така грубо още в самото начало на интервюто или веднага след като интервюиращият ви е попитал дали имате нещо да попитате.

Ако зададете най-напред тези въпроси, под тях ще прозре единствено стремежа ви към получаване на повече лични облаги, отколкото желание за професионално развитие и принос към фирмата.

"Работното време плаващо ли е? Мога ли да идвам по-рано, за да си тръгвам по-рано?"

Няма работодател, на когото да допаднат тези въпроси. Те подсказват единствено желание за лично облагодетелстване. Инстинктивно и професионално знаят, че на такива хора не може да се разчита. Затова и вероятно няма да се спрат на вашата кандидатура.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Да в обявите пишат за заплатата примерно до 1500 лв,но това е от нула до 1500 лв,а на интервюто като начинаещ никой няма да ти даде тавана...
17
1
 
41
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Аз досега не съм видял човек да се хваща на работа, заради алтруистични подбуди като развитието на фирмата, благосъстоянието на шефа и заради мантрата, че трудът облагородявал! Всички се хващат на работа за пари! Ще мисля за другите неща, едва когато видя, че фирмата мисли и за моя интерес. Така че, не аз трябва да питам какво ще ми е възнаграждението, а фирмата да каже колко дава и каква ще ми е длъжността и мен ако ме устройва, да отида на интервю! Не да си губим взаимно времето.
16
0
 
24
 
! Отговори
преди 6 години
Шефа по телефона: - Григоров, знам, че са почивни дни, но има много работа и уикенда да дойдеш в офиса.- Разбира се, шефе! Само да те предупредя, че транспорта през почивните дни е нередовен и може да закъснея.- Е колко може да закъснееш, Григоров?- Най-късно в понеделник съм там!
15
0
 
18
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
какичката явно преписва от "комсомолская правда". отиваш на интервю, а не на първа среща. и ако некой чорбаджия се засяга от "плаващо" (най вероятно се има предвид ненормиран работен ден) работно време, тва предполага гърбуч с овертайм без пари и през останалото време крепостно селячество.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха! пак сте преписвали от чужди медии. Както обикновено написаното няма нищо общо с реалността в България. Тук за да те наемат, особено на по-готина работа, има само един правилен въпрос. "Аз в екипа на чичо ли ще работя?" Всички други въпроси за заплата, работно време, отпуски и т.н. са просто смешни на фона на действителността тук.
13
0
 
13
 
! Отговори
маке преди 6 години
днес бг да го духа
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До dдфсфТочно! Оттам тръгват и първите проблеми на раб. място. Интервюира човек, който си няма понятие от същността и детайлите на работата, а започвайки работа попадаш на подуправител, който търси служител със съвсем други качества и умения.
11
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма да питаме, нищо няма да искаме, нищо няма да уточняваме. Няма да огладняваме, няма да почиваме, няма да се разболяваме, нямаме нужда от почивни дни, нямаме семейство, родители, никакви ангажименти. Заплати няма да искаме, ако ни подхвърлят една корича хляб, ще целуваме ръка от благодарност. Няма работно време, работим денонощно, по 12 часа, 6 дена в седмицата, вършим работа за 3-*** едновременно и мълчим, защото сме търтеи, некадърници и нищо не заслужаваме.Отвън чакат други желаещи.
10
0
 
45
 
! Отговори
бай х преди 6 години
даже изобщо не питайте за заплащането , колкото и малко да даде шефа да знаете че са се откъснали от парите за кръчма за 1 вечер ... а ако искате може и да му плащате затова че му работите във фирмата
9
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех, леле колко скоро съвсем ще се обърнат нещата / а в някои области вече са се обърнали/. Ще давате мило и драго някой да дойде изобщо да ви работи. А на истинските специалисти ще им лазите в краката.
8
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вие се шегувате нали, заплащането е едно от първите въпроси, които се обсъждат, дори самите интервюиращи си го задават този въпрос. Плаващото работно време е също много важно, тъй като имам 2 деца и винаги има нещо, поради което се налага да излизам. Защо да се лъжем взаимно, а не да си поставим картите на масата още на интервюто
7
0
 
19
 
! Отговори
Възнаграждене преди 6 години
Също така трябва да се има предвид, че ако в обявата е посочено заплащане, то може и да е бруто. Трябва да се има предвид и че много малко работодатели предлагат трудов договор.
6
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно!!!Възнаграждението ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се публикува на обявата!Защо изобщо някой да си губи времето да ходи на интервю, ако обявената цена за труда му не му харесва???Все едно да да пусна обява: Продавам домати (ама елате на пазара да ви кажа по колко е килото)
5
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросът за заплащането трябва да бъде САМО уточняващ, защото самото заплащане ТРЯБВА да е обявено ОЩЕ на обявата за работа, както е по белия свят.В България, ако видите обява за работа с обявено поне базово възнаграждение, да знаете, че със сигурност работодателя не е Бугарски!
4
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза, че трябва да се усмихваш тъпо и да обясняваш какъв работохолик си, а пари не ти трябват защото спиш под лъвов мост
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много слаба статия!
2
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не ми стана ясно защо да не се пита за заплащането. На интервюто те въртят на шиш, поне трябва да знаеш дали има смисъл да се мъчиш
1
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нашите робовладелци пардон работодатели много се гневят на такива въпроси колко ще е заплащането, колко ще ми е отпуската