Имате ужасни колеги, как да комуникирате с тях?

Разбира се, взаимоотношенията са двупосочна улица
15 ное 2018 22:52, Екип на Tialoto.bg
20
Имате ужасни колеги, как да комуникирате  с тях?
Pixabay

Умереното и позитивно отношение, дори към онези хора в службата, които смятате за токсични, изисква известна самодисциплина. Разбира се, взаимоотношенията са двупосочна улица, но ако имате колеги, които нахлуват във вашето лично пространство, обвиняват ви, клюкарстват по ваш адрес или внасят негативизъм в офиса, ще трябва да проявите сериозен самоконтрол, за да не влезете в конфликт с тях. 

Все пак по-добре е да запазите добрия тон, иначе нещата могат да ескалират във времето и работното ви място да стане непоносимо за вас.
 
Ето и някои добри стратегии как да се справите в подобна ситуация, без да изгубите самообладанието си:
 
1. Определете ясни граници и ги спазвайте
 
Интелигентните хора знаят, че не могат да угодят на всички. Трябва да се научите да казвате „не“. Помислете какво можете да толерирате и какво ви кара да се чувствате неудобно. Реагирайте всеки път, когато някой колега ви създаде дискомфорт, нарушавайки границите на ефективна колегиалност. Ако имате проблеми в отношенията с даден колега, не приемайте общи проекти и като цяло се опитайте да страните от него.

2. Не клюкарствайте по адрес на този колега
 
Дори този човек да не е любимец в офиса, не се увличайте в клюки и негативизъм по негов адрес. Най-много в даден момент да се почувствате виновни, че говорите негативни неща за човек, когото може би не познавате достатъчно. Дръжте се с уважение към всички хора, с които работите, дори и с тези, които ви действат на нервите. Ако имате проблем с даден колега, по-добре се конфронтирайте с него директно, вместо да говорите зад гърба му.
 
3. Не приемайте нещата твърде лично
 
Имайте предвид, че думите и действията на някои по-трудни хора може да нямат нищо общо лично с вас. Възможно е те да си имат някакви проблеми, които да са причина за негативното им поведение. Замислете се над това каква ли е ситуацията, която предизвиква този човек да се държи така. Проявете самоконтрол, ако усетите, че токсичният ви колега прекалява с търпението ви нарочно. Той рано или късно ще осъзнае, че си губи времето като се опитва да ви извади от равновесие.
 

20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
7
 
! Отговори
Значи, преди 1 месец
не само в службата,но и в живота има токсични хора,връзки,зависимости,отношения,взаимоотношения и други такива?!Потърсете и прочетете нещо в интернет по-тези теми и проблеми,има доста написано по-този въпрос!?Единствено най-доброто решение,съвет,препоръка е да късаш,хвърляш и бягаш,колкото по-бързо и по-надалече,толкова по-добре,стига да можеш да си го позволиш!?Другото е загуба на време,игра на нерви,тровене на живота и загуба на енергия,защото повечето токсични хора са и " енергийни вампири"!?
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 8
Защото жените са по долни от мъжете. Аз съм жена и работя с жени, и е ужасно. Няма толкова злобни същества. Ако работеха толкова колкото клюкарстват и доносничът нямаше да имат грешка.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато работиш с хапещи пепелянки трябва да бъдеш елитна кралска кобра, за да оцелееш.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По голямата част от моите колежки са доносници и лизогъзци. Не спират да се редят при шефката да казват кои какво е направил особенно за мен. И те поне да казваха истината, а те си измислят и оная им вярва. Аз винаги съм казвала това което мисля и явно съм неудобна на тях. А те са едни заспи и могат само така да се издигнат с доносничене, а не със знание. Аз се доказва с работа и знания а те с *** на гъзове.
14
4
 
1
 
! Отговори
пецата преди 1 месец
юмруци в канчето винаги карат човека да преосмисли съществуването си , това е 100%-тов лек, в 60% от случаите след това този човек ще ви стане най добър приятел или поне ще се прави на такъв
13
2
 
5
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 1 месец
Начините за комуникация са чрез:
- автомат Калашников
- пистолет Макаров
- ръчна граната
- тротил
- и т.н.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предизвикайте го на дуел и му разбийте кофата.Лично само двамата.Другият вариант е да го отровите ако можете но за това се изисква подготовка.Трети вариант-намерете си друга работа очевидно ви плащат малко.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото и да правите в отношенията с подобни хора ще бъдете тежко наранен. Колеги които клюкарстват, измислят гадости за вас и ги разпространяват, възползват се от служебното си положение за да ви товарят с повече и по-отговорна работа, тормозят ви психически, и всичко това само защото са човекът на шефа - всичко това не го търпете!!!! Бягайте и не си съсипвайте живота от страх да напуснете. Има екипи които функционират като семейство. Колеги с които не ти се разделя вечер
10
2
 
4
 
! Отговори
Raid преди 1 месец
За разлика от бокса, ако усвоите подходяща комбинация от бойни изкуства, можете да помогнете на някого да се набие сам.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За всеки случай тренирайте бокс.
С неприятния колега, ако е агресивен, никога не спорете, отговаряйте му учтиво и кротко.
Чак когато успеете да се озовете на четири очи с него, му покажете на дело какво сте усвоили на боксовите тренировки.
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо ма снимката има жена? Само жените ли имат ужасни колеги? Като се вземе в предвид, че напоследък не колегите, а колежките са Ужасните, мисля, трябва да пренапишете статията! ПИСНА МИ ОТ ТЕЗИ ФЕМИНИСТКИ ВНУШЕНИЯ!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ima I drugi profesii osven ofis raboti
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шо работае в офисе да стани нещо друго
5
1
 
22
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 месец
Затваряте си очите. Вдишвате дълбоко. Издишвате. Отваряте си едното око. Стреляте.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правете каквото обичате

След комуникацията с токсична личност, у вас е възможно да остане едно специфично чувство на незавършеност. От една страна, не сте сложили край на конфликта. От друга – токсичният човек не е разрушил всички мостове между него и вас, като за пореден път е избегнал каквато и да е форма на яснота. Понякога самите ние подхранваме взаимоотношенията си тези хора, въпреки че след среща с тях се чувстваме като изцеден лимон. Правете нещо, което ви харесва за да се отърсите.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знайте кога да спрете

Понякога, когато общувате с подобни хора, наистина ви се иска да им отвърнете, да защитите гледната си точка или да посочите грешките в поведението им. Ако го направите обаче, вие просто се хващате на въдицата им, защото тези личности търсят самоутвърждаване посредством спор или конфликт, не чрез истината. Освен това, в изкуството на спора вашият опонент най-вероятно е доста по-вещ от вас. Съответно конфликтът е безсмислено нарочно с цел! Да се за форми спор интрига.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Токсичните хора в повечето случаи са егоисти. Те са опортюнисти, които мислят само за това как да се облагодетелстват от обстоятелствата.“
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правете разлика между грижа и самоутвърждаване

Подобни хора обичат да помагат по натрапчив и досаден начин. По този начин създават илюзията, че ги е грижа, че наистина ни мислят доброто, просто не знаят как да го изразят иначе. Всъщност обаче, поведение от този род има за цел само едно нещо – самоутвърждаване на токсичната личност. Затова по-добре спрете в зародиш всички опити на тези хора да ви помагат.Действията на подобни хора обикновено са обвити в мъгла.

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година
10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер