Викингски хороскоп: Според датата на раждане?

Скандинавците почитат много и различни богове
Обновена: 12 дек 2018 19:39 | 12 дек 2018 19:07, Иванка Гъркова
4
Викингски хороскоп: Според датата на раждане?
Pixabay

Викингите са варварски племена, обитаващи бреговете на Скандинавия през ранното Средновековие. Те живеели в сурови условия и се осланяли на конкретни богове. Вярвали, че в началото е имало само мъгла и скреж, после се появява гигантът Имир, от когото произлизат най-древните богове – мразовитите великани. 

Върховното божество за скандинавците е това на Один – богът на сътворението. Освен него, на почит са били Тор (на гръмотевиците и бурите), както и Фрей (на плодородието и плодовитостта). Освен религиозните празници, ръководени от жреци, викингите създали собствен хороскоп, по който определяли характера на всеки човек.
Вижте какво е най-характерно за вашата личност и кой бог ви покровителства според датата ви на раждане:
 
1. 21 януари – 19 февруари
 
Хората, родени през този период, са ръководени от бог Вали. Те са доста амбициозни и не се спират пред нищо, за да постигнат онова, което са намислили. На работното място са големи кариеристи и биха загърбили най-близките си, за да се издигнат в обществото.
 
2. 20 февруари – 20 март
 
Тези хора са подвластни на богинята Сага. Те обичат домашния уют и уединението в своята стая. Не можете да ги накарате да отидат на парти или някое шумно събитие. Родените през този период са много отзивчиви и винаги поставят желанията на другите на първо място.
 
3. 21 март – 19 април
 
Родените по това време на годината са под влиянието на бог Один. Те държат да са лидери във всичко, с което се захванат. Лошото им качество е че понякога се държат доста арогантно с хората, за да покажат успехите си. Също така са избухливи и нахални.
 
Подобно на властния скандинавски бог, родените през този период са лидери, които не се спират пред нищо, за да достигнат целта си. Сред негативните черти на представителите на тази зодия са избухливостта и агресията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House M.D.Аз не знаех, че са имали хороскоп...
2
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Не знаех, че и викингите са имали уред за скопяване на хора...
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стрелбата, не- беше, на, 11- ти...