5 начина, по които докосването ни прави щастливи

Приемаме и предаваме положителна енергия
Обновена: 7 мар 2020 19:07 | 7 мар 2020 19:06, Михаела Лазарова
3
5 начина, по които докосването ни прави щастливи
Снимка: istock

Кого докоснахте за последен път и кога? А вас? Докосваме някого или ние биваме докосвани почти всеки ден. Правим го толкова естествено, че понякога сякаш не го забелязваме. Оказва се, че се нуждаем всекидневно от този акт. Защо?

Това е част от комуникацията

Човекът е социално същество, а докосването е съвсем естествена част от комуникацията. Когато докосваме или ни докосват, това носи определено значение. Допирът е взаимна връзка. Използваме го, когато се шегуваме, показваме обич, искаме да покажем симпатии, когато демонстрираме своята подкрепа.

Свързваме се с други хора

Ние предаваме своите усещания, често използвайки докосване. Когато сме на среща с някого, когото харесваме, който също не е безразличен към нас, ние очакваме той да ни докосне. По ръката, рамото, бузата... Липсата на докосване веднага ни кара да се усъмним дали чувствата ни са споделени. От друга страна, докосването е признак, че сме харесвани. Учени смятат, че краткото докосване от друг човек може да предизвика силни емоционални преживявания. От успокояващото преживяване да бъдем докоснати от любимия ни човек, до изживяването на безпокойството, когато ни докосне непознат. Докосването е много личен и интимен акт, с който се свързваме с другите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
4
 
! Отговори
Евротолерантен преди 4 години
Вие сте нацисти и расисти! Защо сте показали само бели европейци на снимката? Редно е белите жени да имат за другар в живота кафяви мъже! Само така ще поправят грешката на родителите си, да създават бели деца! Всички ние знаем колко лоши са европейците и как налагат холокостове, геноциди и робства по света! Опресори! А за да бъдете съвсем толарантни, може 2 от трите двойки да бъдат гей, а едната транс. Иначе така както е тази снимка, си е език на омразата!
1
3
 
7
 
! Отговори
Генг бенг преди 4 години
Има хора, които като ме пипат, не ми става хубаво