Защо хората не ви харесват?

Имате прекалено самочувствие
37
Защо хората не ви харесват?
Снимка: Istock

Не можете да накарате някого да ви харесва насила. Но можете да се вгледате по-дълбоко в себе си, да се анализирате и да разберете какво кара хората да не ви харесват, да не искат да са приятели с вас. Често пъти поведението ни ни прави несъзнателни лоши шеги, които пречат на нормалната ни комуникация с околните. Начинът, по който заявяваме себе си понякога оставя погрешни впечатления у другите. Хората не четат мисли, но четат много добре езика на тялото. За него не са нужни специални умения, за да се разчете – природата е кодирала у нас способността да го усещаме на подсъзнателно, инстинктивно ниво. Затова и често пъти не си даваме сметка какви сигнали изпращаме на другите и как сами блокираме възможностите си за контакти и добър социален кръг.

Кои са три от факторите, които ни пречат да бъдем харесвани от другите?

Игра на роли

Когато не сте искрени в общуването си, това се усеща от другите. Играете роли, които не успявате да припокриете еднакво всеки път. Различни сте според ситуацията. Опитвате се да се нагаждате към мнението на събеседниците си. Изразявате позиции, които да се харесат на околните, но в следващ разговор личи друго мнение в противовес с предходното. Всички тези и още типове изкуствено неискрено поведение се усещат от другите и автоматично ви поставят в списъка с нехаресвани и неодобрявани личности.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: общуванекомуникация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Sergey Rusev преди 1 година
До ЕдинRESPECT ZA TEB BROOOO
17
0
 
21
 
! Отговори
Един преди 3 години
Повечето хора, които не ме харесват го правят, защото не съм като тях. Не пия и не пуша с тях, не говоря простотии, не клюкарствам и не хейтя. Това автоматично ме прави нехаресван и следователно странен. А особено когато си и добър с другите те имат за слабак. Хората са толкова примитивни и плиткоумни стадни животни, че си нямате и на идея.
16
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До Анонимен 24Дълго време и аз си мислех, че ако се правиш на ***, ще имаш повече приятели. Да, получава се за определено време, но като цяло не си струва. По-приятно е с малко хора край теб, но които са ти равни. Другото е отегчително; само, когато се изтървеш за нещо и осъзнаят, че не си им на нивото е забавно да видиш втрещените им физиономии...така или иначе, вълкът и овцата не може да са приятели.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаш висок пост, имаш приятели, паднеш ли от власт свършва приятелството. Келепира е вечен.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имах доста приятели. Наложи се да карам тест за интелигентност(заедно с някои от тях) за една позиция. Като излязаха резултатите се оказа, че са ми доста високи. Аз не предполагах дори. След като си сравнихме резултатите почна една... В резултат на това сега тези, които ми научиха резултатите на теста вече не ме считат за приятел ;)))Налага се да си крия интелекта, ако искам да има хора около мен... Тъпо, но факт.
13
6
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
Защото сме социалисти.
12
0
 
17
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
човешката злоба и завист нямат почивенден час минута секунда
11
1
 
17
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Защото сте бедни и няма да изкярят от вас въпросните,, приятели" . Ама на вас да не ви пука: ,,По-добре сам отколкото с ло.ша компания." Ако не сте предали хората с които се разбирате и в един момент се заважнеят,знайте че не сте виновни вие.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За над 20 години стаж нека ви кажа, че никъде никой не се уважава на работното си място, било то България и чужбина, важно е да върви работата и тогава всички са доволни чакайте от умрел писмо уважение или някой да ви харесва на повечето хора въобще не им дреме за вас а примерно ще ви залеят с грозни коментари зад гърба щото сапиенсите които са се събрали в група немат за какво друго да говорят малко мъдрост трябва ***
9
1
 
9
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Да работиш или правиш бизнес с човек който не те уважава или ти не го уважаваш е пълна загуба на време.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също се харесвам и то много! Имам тесен кръг от шепа роднини и малко приятели. Другите хора не ме интересуват въобще. Те не ме разбират и аз не искам да знам защо. Казвам точно това, което мисля. Съобразявам се само с децата си. Не мисля, че съм центъра на света, обаче обичам само тези, които ме обичат!
7
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте *** комониз от коментарника на днес-а се радвайте че не сте умрел от глад...а забравих, че баба ви и дедо ви крадоха панелки с пълни шепи и вие се издържате от наеми и пак не работите простете пажалуста
6
2
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Пак успяхте да ме разсмеете с вашите дълбокомУдрени съждения.Няма човек, който да е харесван от всички, или да не е харесван от никого.Не държа да ме харесва някой, който е под нивото ми/каквото и да е то/.Ако ме харесва интригант, лицемер, използвач и всичко, което мразя, няма да съм ОК.За щастие Господ ми е дал силна интуиция и разчитам много от знаците при вербална и невербална комуникация. Да му мислят наивниците, които искат да чуят това, което искат и нямат реалната си самооценка.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото сте Бойко Борисов Българоyбиец или Гешев!
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото искате оставка, ама както каза единия от тримата *** "немедленно".
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майната им, ако щат да ме харесват.
2
1
 
15
 
! Отговори
Най-често е преди 3 години
Защото не сте пълно копие на тях по отношение на общи интереси и характер.
1
20
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
Защото се казвате Румен Радев.