5 навика, провалящи връзките

Забравяте целувката за лека нощ
14 май 2021 02:00, Михаела Лазарова
27
5 навика, провалящи връзките
Снимка: istock

Любовта не е лесна за поддържане, защото зад нея се крият много човешки грешки в поведението, които могат да съсипят и най-силно пламтящия огън. Дори най-щастливите двойки могат да се сблъскат със силата на нещастието, което често сами предизвикват, без да си дават сметка.

В поведението си можем да допуснем неволни грешки, които с течение на времето да развалят отношенията ни с партньора и в крайна сметка да развалят връзката ни.

Кои са коварните навици, които много хора имат и които могат да разрушат връзката ви?

1. Забравяте за приятелите си

Когато започнете връзка, забравяте за приятелите си. Излизате само с половинката си, защото сте погълнати един от друг или защото не искате да предизвиквате ревност. Отделянето на все по-малко или никакво време за приятелите косвено може да навреди на отношенията ви с партньора, както и на отношенията ви с най-близките до вас хора. За да сте щастливи, балансирани и в хармония преди всичко със себе си, не ограничавайте контактите с приятели и близки.

2. Използвате думи, с които рушите връзката си

Много често хората не си дават сметка как употребата на думи и изрази може да натежи до такава степен, че да разруши любовта между двама души.

Сред най-отровните думи, които не трябва да използвате, когато общувате с любимия човек, се нареждат „трябва“, „винаги“, „никога“, „но“.

Ако непрекъснато използвате „ти винаги“ и довършвате изречението с някакъв упрек към партньора, той ще трябва постоянно да влиза в отбранителен режим. Същото важи и за останалите думички, които бавно, но сигурно подкопават любовта и връзката ви. Те са основа за конфликти с тенденция към задълбочаване. Вместо да ги използвате постоянно, опитайте се да не таите в себе си недоволство, което да води до разговори, съдържащи тези думи. Комуникирайте често и открито. Говорете за проблемите си навреме.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пърди кат звяр.