Кога вторите бракове може да са провал?

Парите са основен източник на конфликти във всяка връзка или брак
24 окт 2021 18:58, Михаела Лазарова
21
Кога вторите бракове може да са провал?
Снимка: Istock

След един неуспешен брак, мисълта да предприемете отново тази стъпка, може да ви се вижда абсурдна. Може би притесненията за нов провал са основателни. Кои фактори могат да се окажат разрушаващи?

Съвместно родителство

Когато партньорите имат деца от предишните си бракове или връзки, много е възможно да се появят проблеми с лоялността и съперничеството. Дали се отнасяме еднакво към всички деца, или само едните деца са приоритет? Има втори бракове, в които само единият от партньорите има деца. Това също може да е предпоставка за бъдещи проблеми, ако децата не приемат новия член на семейството или пък той не обича деца. В някои случаи дори бившите партньори започват да манипулират ситуацията, като не дават децата на майка им/баща им, което също води до напрежение.

Бившите съпрузи все още могат да бъдат приоритет

В някои случаи при вторите бракове, бившият съпруг/а може все още да е приоритет, дори когато новата половинка трябва да има това предимство. Или по-лошо – все още да са налице емоции към него/нея. В такива случаи, ако това не се промени в кратки срокове, конфликтите са неизбежни между новите съпрузи. Разбира се, че ако има деца, бившите партньори е важно да поддържат комуникация, но не бива бившите половинки да бъдат допускани да саботират новите ви взаимоотношения.

Емоционален багаж

Ако предишният ви брак е приключил, защото половинката ви е изневерила, не е била лоялна с парите и т. н. то този проблем би могъл да повлияе и на втория ви брак, дори да няма такива предпоставки отново да се случат тези проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


21
Още по темата: браксемействоразвод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жена ли е непременно, ще е провал.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе. Точно ако се оттърва от един брак и хоп - втори. Че и да взема друга, дето и е втори брак? Че и с дете?!? Знаете ли кога? Все едно да си разкарам Мерцедеса щото харчи много бензин и да си взема УАЗка. Дето ще харчи същото, ама ще си на ниво Пещерняк. . .
17
2
 
3
 
! Отговори
До късмет си е преди 1 месец
Важното е да намериш човек, с когото да си допадате, да ви е добре заедно и да съзнавате, че докато сте заедно по-успешно ще отгледате децата си, но и с много други проблеми по-лесно ще се справяте. Някои цял живот не успяват да срещнат подходящ(а) и правят компромис, за да не остават неженени. Някои продължават до края на живота си да живея, правейки компромиси, но други не издържат и се развеждат. Трети имат фикс идея (богат мъж, жена красавица, брак в чужбина) и после са нещастни и недоволни.
16
1
 
3
 
! Отговори
НА НЕГО му се иска преди 1 месец
по-млада и по-лъскава женичка в сравнение с първата и си е мислил, че с опита си от първия брак ще я направи покорна и сговорчива. Но установява, че не е по-хубава от първата, а е и доста употребявана, също и че тя не е без опит и се е научила как да манипулира мъжете. ТЯ пък си е мечтала за по-богат и по-перспективен в кариерното развитие мъж, но установява, че част от по-високата му заплата ежемесечно отива за детето от първия му брак и че службата не му носи силни властови позиции и връзки.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре маце да се виждаме и да се любим само е достачно ...без главоболия и всеки във барлогата си
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 11 12 Че аз не Ви занимавам с проблемите си. Маги ни занимава с нейните :) И Вие явно ги имате :) А без проблеми го оценявате за скучен живот :) Живи и здрави!
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм в страхотен, интересен и забавен брак от 33 години. Гаджета сме с въпросния човек от 35 години, а се познаваме от 40 години. Надявам се, този брак да продължи и в следващите животи, ако има такива. А на тия, дето им доскучава след няколко години, мога да им кажа че не са намерили точния човек или нещо в психиката им не е наред. Истинската любов НЕ СВЪРШВА. Жалко за вас, ако не сте го разбрали.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората с дългогодишни бракове са доказано по-здрави физически и по-дълголетни. Според мен са и по-интелигентни и с по-висок морал. Истината е, че всички жени мечтаят за дългогодишни, стабилни бракове и всички мъже искат да имат до себе си дългогодишни предани приятелки и съпруги. Е, не на всички се получава. Някои от развелите и разделилите се, обаче, се стараят да убедят себе си и света, че така им е по-добре. Е, не е така, но всички се правим, че им вярваме от учтивост.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Maggie 7 Аз съм една от "отживелиците" и искам да Ви кажа, че проблемът не е в нас - които живеем заедно, защото така искаме, а във вас - които не знаете защо сте се събрали.
10
4
 
4
 
! Отговори
и аз не искам преди 1 месец
хора и по три пъти се женят и всяка,която им пусне много влюбчиви похотливи изхабени от връзки едва ли някоя се връзва на такива,но флиртаджийикте си го намират
9
3
 
4
 
! Отговори
развратници преди 1 месец
вкарвайте си го на които ви пускат и не ни занимавайте с вашите секс занимания не проявяваме интерес
8
6
 
7
 
! Отговори
До Maggie преди 1 месец
От такива разсъждения обществото, каквото го познаваме е отживелица. Скоро ще има не трети пол,ами който на когото го вкара и закона на джунглата. Ще се еманципираме всички, хора,деца, животни, предмети. Всеки за себе си
7
11
 
10
 
! Отговори
Maggie преди 1 месец
Бракът е вдна отживелица. Колкото и минуси да получа от омъжени, нещата не се променят. А аргументът ми е обективен, а не субективен - броят на приключилите с развод - половината. И ние сме най-нагоре в ЕС не защото семействата са по-добри. Тук хората се търпят заради родители, заради това какво ще кажат хората, а често и жената стои за да може да си гледа децата. На запад когато любовта приключи, слагат подписите, стискат ръцете. Тук е драма като в сериал, и затова абс. брои бракове е мижав.
6
4
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Нормално, като нямат пари да се разведат. Хахахаха
5
5
 
9
 
! Отговори
Боже,боже преди 1 месец
Няма нищо по-хубаво от разведен за цял живот. Тези, които предпочитат да живеят с някой до себе си, са едни бъзливци и дълбоко нещастни хора.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разведените с багаж, необвързаните с пороци. Мисля да си взема котка:-)
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките ми познати, които се ожениха, правеха сватба, тържество......след 4-5 години се разведоха!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То...да стигнеш до втори брак...е провал.
1
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Познавам и мъже и жени всичките висшисти които с първата си бройка в живота сключват брак и си остават заедно до края на дните си,в образованието сме модерни...в любовните отношения старомодни!!