5 начина да преодолеете конфликтите във връзката

Много е важно да се научите да слушате инстинктите си
25 дек 2021 15:52, Михаела Лазарова
15
5 начина да преодолеете конфликтите във връзката
Снимка: Istock

Идеална връзка не съществува. Във всеки тип интимни взаимоотношения, дори най-хармоничните, съществуват конфликти, възникват спорове, несъгласия, раздори, които при лоша комуникация могат да направят връзката сериозно разклатена. И обратното – всяка трудна ситуация във връзката може да се преодолее, ако имате добра и ефективна комуникация.

За повечето връзки добрата комуникация е предизвикателство. Тя се постига наистина трудно. Нужно е старание и от двамата партньори. Ударите под кръста трябва да са забранени и да не се прилагат по време на конфликт. Всяка двойка трябва да установи индивидуални правила за водене на спор, чиито граници да не прекрачва. Колкото и емоционални да са споровете, те не трябва да нараняват на дълбоко ниво.

Ако водите нездравословни спорове и комуникацията в тях липсва, това ще превърне връзката в истински ад с времето. Изтощителните, разочароващи конфликти, водещи до непълноценни и лишени от емоционалност моменти, ще направят отношенията ви все по-негативни.

Съществуват обаче ефективни начини да подобрите общуването си. Тези комуникативни трикове могат да ви помогнат да направите връзката си по-силна от всякога, въпреки конфликтите.

1. Включете игри.

Вярвате или не, игрите могат да превърнат дори най-разгорещения спор в нещо незначително. Сложните взаимоотношения могат да бъдат улеснени, ако в споровете и конфликтите се включат игри. Така несъгласията и различията се понасят много по-лесно. Ако намерите повод и начин да се смеете, дори когато се карате, това ще направи комуникацията ви много по-лесна.

2. Отклонете вниманието от себе си.

Всяко човешко същество носи своето его. При някои то е по-изявено, при други не. Но то е там. И винаги във всеки спор егото може да вземе превес. За да се предпазите от това, опитайте се да не се стараете да победите винаги във всеки спор. Ако и двамата партньори се научите да отстъпвате, ще видите колко по-лесен е животът.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
abe pravim za sportaa🥰
6
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
abe nacin na lubov bre izrajeniyata sa taka ko dapavim drazgitee i psuvnite ni vazbujdat celuu
5
6
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Аз командваш тука ..... 5 ш амара на Айшето :)))
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Да това е проблем. За да имаш здраво семейство трябва да живееш самостоятелно
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конфликти има при недостатъчно гушкане.
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавото нещо на света са семейството и децата. С компромис и разум и от двете страни се получава чудесна хармония
1
9
 
9
 
! Отговори
преди 2 години
Начин 1: не се обвързвайте - проблемът е решен, ОДМА :D