Как позволяваме на другите да злоупотребяват с нас

Вашите решения не се вземат предвид
17
Как позволяваме на другите да злоупотребяват с нас
Снимка: Istock

В живота на всеки се е случвало да среща хора, които да не зачитат неговите нужди и желания. Вероятно при някои хора това се случва и в настоящия момент. Когато някой действа манипулативно и неуважително към нас, означава, че може би не сме поставили граници, които да показват ясно какво поведение не толерираме. Вижте най-често срещаните начини, чрез които другите прекрачват тези граници и как понякога ние допринасяме за това.

Оправдавате поведението им

Понякога, без дори да осъзнаваме, ние оправдаваме недопустимото поведение на другите към нас, казвайки си „Той/тя се държи така, само когато е стресиран/а.“ и „Въпреки лошата му/ѝ реакция към мен, знам, че той/тя ме обича.“Можем да оправдаваме до безкрай лошото отношение на партньор във връзка, роднини, приятели, колеги.

Често такива хора осъзнават, че не постъпват правилно и нямат намерение да се поправят. Това, което можем да направим е да поставим граници, казвайки за последствията от тяхното поведение, например „Ако това се повтори, няма да бъдем вече толкова близки.“ и т. н.

Обвинявате себе си, когато нещата се объркат

Това е често срещано, когато поемате отговорностите и на другите. Това се отнася за всичко – за любовната ви връзка, семейството, работата с колегите, забавните моменти с близки и приятели. Ако нещо не се получи според плановете, вие започвате да се обвинявате, да вярвате, че не сте достатъчно добри.

Не бива да забравяте, че не сте единственият човек, отговорен към процеса и не поемайте отговорностите на другите. Определете какъв ще бъде вашият принос и се придържайте към него.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
До joan преди 2 години
Насилственото ваксиниране е най- точният и актуален пример към статията. Става въпрос за най- важните неща в живота на хората - здравето и достойнството.
8
3
 
6
 
! Отговори
Joan преди 2 години
До АнонименА бе, стига с тия ваксини, бе! Статията е за това как другите злоупотребяват с вас и добрината ви. Къде видя ваксини в статията? Ако не се изпльоскаш и тук, няма начин. Станахте направо омални! Едно и също като развалени плочи!
7
1
 
1
 
! Отговори
О Роза преди 2 години
Само да поясниш кой е кумчо вълчо и кой агнето
6
3
 
5
 
! Отговори
Биг Фарма преди 2 години
злоупотребява с търпението ви.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пломб каза да се ваксинираме-болни, здрави, живи, умрели-ваксинирайте се! И това ако не е намеса в личния живот, то какво е? Ще ми казват те да се ваксинирам.
4
1
 
9
 
! Отговори
Абв преди 2 години
Само тези, които държат оръжие, не могат да не позволяват да злоупотребяват с тях. Затова всички се мъчат да се докопат до оръжието, а на другите забрани, каквито се сещате и не се сещате.
3
2
 
13
 
! Отговори
Роза преди 2 години
"Който се държи като овца,вълкът го изяжда!"-чуждестранна поговорка
2
4
 
5
 
! Отговори
до Спенс преди 2 години
В чекмеджето бръкни и си вземи.
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да четат тройно бустерираните. Аз не позволявам.