Ето коя е най-честата причина за край на връзката

Любовта е сложна
24 дек 2022 05:00, Михаела Лазарова
32
Ето коя е най-честата причина за край на връзката
Снимка: Istock

Раздялата е нещо, от което всички щастливи двойки се страхуват и се опитват всячески да я избегнат. Тя е болезнена и никой не иска да я преживява, особено когато обича партньора си. Ако ви попитаме кои са причините двойките да се разделят, вероятно очевидното би ви хрумнало веднага – изневяра, липса на доверие, ревност, насилие, проблеми с парите.

5 начина да се сближите след временна раздяла

Да, всички тези причини са факт и наистина могат да разрушат връзката, но има една много по-сериозна и често срещана причина, която може да остане скрита задълго, а всъщност да причини много повече щети на отношенията. Това е предполагането.

Защо правенето на предположения във връзката е толкова пагубно за отношенията и може да доведе дори до раздяла?

Предполагането как се чувства партньорът ви и какво мисли е нещо, което може сериозно да навреди на връзката. Въпреки това всеки го прави. Причините за избягването на конкретните въпроси, които ще ви помогнат да разберете истината са много.

5 знака, че почивката от връзката ви може да прерасне в раздяла

Някои хора се страхуват да се изправят директно пред партньора си и да го попитат как се чувства или какво мисли, защото се страхуват от конфликти. Други са безкрайно убедени, че познават половинката си изключително добре и не се налага да питат. Навлизането в комфортната зона на връзката, в която вече сте се отпуснали докрай и не мислите какво говорите или как действате също може да е сериозна причина да нараните партньора си и да го отблъснете.

Комфортната зона е коварна и защото ви кара да неглижирате чувствата и мислите на половинката си, именно защото сте убедени, че знаете всичко за нея или него, знаете как се чувства, какво е в главата му, защо реагира по даден начин. Не го питате защо го прави, не искате мнението му, слагате дори думи в устата му.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Монофобия преди 1 година
Страх от самота.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - Единият от тези двама, които са във връзка, може да си има паралелни гаджета не едно и две, а дори и повече. Проблем няма, докато другият партньор не разбере, че му кръшкат. Проблем възниква, когато той/тя научи за прелюбодеянието.
15
2
 
5
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Данас сека е пpинцеска. И щото има некво хремаво йони, начи е симпли дъ бест...А Цецко сака го тури на сека... И сичкото става един чалга турлю гювеч...
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В някой случай трети човек във връзката, без знанието на един от партньорите, е проблем.
13
3
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Не пуска във Входа, не може да готви или просто има противен характер.
12
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Любовта не е сложна. Любовта е най-пpостoтo нещо - да не правиш на другия това, което не искаш той да прави на теб. Сложно е да преодолееш егоизма си само.
11
0
 
9
 
! Отговори
Някои хора преди 1 година
Имат връзка, но всъщност нямат, някои нямат връзка но всъщност имат. Човешка Комедия.
10
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В над 70% от случаите връзката се прекратява от жената. Особено ако е с добър външен вид, тя знае, че има опашка от чакащи.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно. Връзката е палатка- тук, там, където ти е интересно. Семейството е крепост.Избираш, градиш, отбраняваш.
8
4
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Смисъла на "връзките" както ги наричате е точно да приключат, ако не беше това щяхте да им викате "семейство". В това че връзките приключват няма нищо страшно, това им е функцията, виж това че семействата се разпадат е лошо, и причината е че много хора не правят разлика между "връзка" и "семейство". Връзката е за кеф, семейството е за деца. Дръжте това в главите си, и семейството ви може и да оцелее.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причините е равен на броя на връзките по две. Проверете- ако питате двамата от разпаднала се връзка "Защо стана така?" , ще чуете две съвсем различни версии:-) Марсианската и Венерината хроника на събитията се различават драстично и дават съвсем различни версии:-)
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен 10. Тя очаква абсолютно същото - той да бачка 24/7 и да носи пари, а тя да си развява байряка.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия признак е, че сте се запознали в чалготеката пияни и дрогирани. Оттам нататък е лесно.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 Мишето се жертва заради нас, половите атлети. Предполага, че от време навреме скачаме от леглото и тичаме до компа, за да се консултираме дали не е възможно да се представим още по-по-добре. Затова пише и качва материали късно вечер, по малките часове и дори призори.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-често причина е да пишеш статии/работиш в 5 сутринта или даже посред нощ вместо да си до любимия и да правите нещо заедно.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревността и липсата на доверие също се базират на предполагането.
1
5
 
10
 
! Отговори
На възел преди 1 година
Най-честата причина е претриване, затова има гуменки без връзки.