5 неща, които се променят, когато елиминирате токсични личности

Ще се радвате повече на живота
3
5 неща, които се променят, когато елиминирате токсични личности
Снимка: Istock

В живота ни се налага да общуваме с различни типове личности. Токсичните такива вероятно всеки среща – в работата, кръга от роднини, познати, понякога любим човек. Те са като петно върху хубава дреха. Скриват нейния разкош. Токсичните хора са като стар и ненужен предмет, от който не се нуждаем и в зависимост от това къде ни се налага да общуваме с тях, можем да изберем и как да ги игнорираме или да ги премахнем напълно от живота си. Защото, когато направим това, започваме да обичаме повече себе си, подбираме с повече внимание хората, които допускаме до нас, както и:

Ще се отървете от драмата

Токсичните хора обичат драмата и почти винаги въвличат хората в нея, казва психотерапевтът Джоди Гейл. За съжаление, те не търсят решения на проблемите, дори когато се опитвате да им помогнете. От незначителни ситуации, токсичната личност може да направи грандиозен проблем, може дори да обвини вас за случващото се.

По-малко стрес

Токсичните хора се наричат и емоционални вампири, защото изключително много натоварват. Те често могат да бъдат манипулативни, да се опитат да ви прехвърлят техния песимизъм, тяхната критика и склонността им да говорят лошо за другите хора. Да бъдеш с токсичен човек, който винаги те държи на ръба, не е здравословен начин на живот. Всъщност стресът от справянето с тях може действително да разруши мозъчните ви клетки, според експерти от германския университет „Фридрих Шилер“. Когато обаче елиминираме токсичните хора от живота си, тогава можем и да намалим нивата си на стрес.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шутинк даун в дупето на всички токсични личности.
1
5
 
5
 
! Отговори
Черна мамба преди 1 година
Освен "токсичните личности" има и "задушаващи" личности като боа, питон, анаконда и разни други влечуги, персонажи от популярното тв шоу "ергенът".