Знаци, че сте емоционално зрели

Не сте от хората, които постоянно се оплакват
23 фев 2023 19:33, Михаела Лазарова
8
Знаци, че сте емоционално зрели
Снимка: Istock

Темата за емоциите е доста обширна. В нас постоянно има емоции. Докато пием кафето си, пазаруваме, научаваме нещо ново, забавляваме се. Ние сме емоции. Емоциите могат да рушат, но могат и да градят. Емоционалната зрялост е способността ни да разбираме емоциите си, да поемаме отговорност за тях и да можем да ги контролираме, така че да не ставаме и мишена на енергийните вампири и манипулаторите, а да ръководим сами живота си.

Дали вие управлявате сами живота си и притежавате емоционална зрялост, вижте в следващите редове.

Можете да сте открити, когато нещо не ви допада – Признак за това, че сте емоционално зрели и не се оставяте някой да ръководи вашия живот е това, че можете да споделите, когато някой не действа добре спрямо вас например. Готови сте да комуникирате, без да създавате конфликт, вместо да си замълчите и отново и отново да премисляте ситуацията, която ви е накарала да се чувствате зле.

Не се оставяте емоциите да ви водят – Отговорни сте за емоциите си и знаете как да ги контролирате. Осъзнавайки, че всички понякога изпитваме гняв, раздразнение, въпреки това рядко си позволявате да действате емоционално, без значение дали ситуацията е напрегната или има положителен заряд.

Знаете, че нищо и никой не е идеален – Отдавна сте спрели да се стремите да бъдете идеални, нито търсите идеалният партньор в любовта, идеалната работа. Не се стремите да сте перфектни във всичко, защото сте наясно, че това само добавя стрес и намалява вашата ефективност.

Избягвате клюките и етикетирането на хората – Не бързате да осъждате другите, давате им време, за да докажат себе си като хора. Клюките не са вашата подправка към кафето и хубавата храна.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емоционалната зрялост вродена, като таланта. Достига се с много труд.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В социалните мрежи може да споделяте само това, което сте чули на всеослушание в коридора, и то само от устата на съответния прекрасен човек.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези качества ни помагат да общуваме. Ние ги придобиваме или ги губим. Посоката определяме с нашия избор. Там действат други категории като любов, нежност, обич, състрадание, жертвоготовност.
4
0
 
3
 
! Отговори
ххх преди 1 година
До 75 зреят хората, емоционално.
3
3
 
1
 
! Отговори
Myrrrrrrrr преди 1 година
Брат, много тъпо гадже си си хванал, *** кат те гледам и ти къв *** си то работата е ясна
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставяйте се на гребена на емоциите от време на време, за релакс, но каквото и да се случва, никога, никога не обиждайте хората.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гаджето реши че иска да къса с мен. Викам си - ей сега ще ме запомниш. Пред нея влязох в ало.бг и си поръчах ***. Очите и изхвърчаха. Като дойде поръчаната, се тръшна като Раймонда Диен пред вратата и взе да се кълне, че ми играела номера. Да ама мадамата си иска парите..... А тя вика- аз ще и платя само я изгони.... Сутрин като се бръсна и си викам - железен си!!!!