Кога трябва да елиминирате токсичните хора от живота си?

Прибягвате до нездравословни механизми за справяне със стреса, който ви нанася токсичната личност
12 мар 2023 17:40, Михаела Лазарова
7
Кога трябва да елиминирате токсичните хора от живота си?
Снимка: Istock

Всеки ден общуваме с различни типове хора. Понякога ни се налага твърде често да взаимодействаме с токсични личности, тъй като те могат да са наш колега, шеф, роднина, приятел, съсед и т. н. Те винаги намират начин да оставят усещане, което бихме могли да определим като лош вкус в устата след развалена храна или напитка. Понякога е и по-лошо. Това как реагираме на токсичните хора, дали им позволяваме да са част от живота ни е въпрос на избор. Винаги имаме избор. Избираме дали да живеем по-добре или да продължаваме да сме нещастни.

Вижте 8 знака, че е настъпило време да елиминирате токсичните хора от живота си.

1. Говорите много за тях – Първият и ясен знак, че е време да направите прочистване на живота си от токсични хора е честотата, в която ги обсъждате с някого. Токсичният човек създава напрежение и ние искаме да споделим с другите как ни кара да се чувстваме. Говоренето за токсични хора, когато те не са наоколо, им дава повече власт над живота ни.

2. Губите нервите си – Без значение дали става въпрос за офис клюкар, ваш приятел или приятелка, роднина и т. н., токсичните хора винаги предизвикват силни негативни емоции. Когато токсичен човек отнеме най-доброто от вас, може да почувствате, че не контролирате емоциите си, а стресът става хроничен.

3. Имате ниска самооценка – Токсичните хора често са груби, в ситуации на спор винаги ще намерят начин да ви манипулират и да ви накарат да се почувствате зле със себе си. Да мислите, че не сте достойни за хубави неща в живота, че не можете да постигнете успехи и т. н. Това е още един ясен знак, че е време да ги премахнете от живота си.

4. Обвинявате ги за поведението си – Когато станете жертва на манипулацията на токсичен човек, може да го обвините за изборите, които правите. Обвиняването за случващото се в живота ви е ясен знак, че този човек има твърде голяма власт над вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре късно отколкото никога
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като те налазят куп токсични шефове парашутисти си е страшно. В системата са от 1-2-3 години, но решават да направят тотални реорганизации без реално да им е ясен целия процес на работа, която е в цяла България. Не трябва ли на такива пришълци да им се забранява да преобръщат всичко наопаки, утре тях ще ги изшъткат, но глупостта им ще е трудна за поправяне, а ще страда всеки един в тази страна.
3
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Веднага!!! И секса ще отровят!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а да правим ли секс с токсични хора?
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-токсични са ваксизависимите