Как да контролирате алкохола по време на празниците?

6 трика за по-запомнящи се празници
Обновена: 23 дек 2023 21:57 | 23 дек 2023 21:56, Дарена Найденова
13
Как да контролирате алкохола по време на празниците?
Снимка: iStock

Трудно е да си представим празничния сезон без малко празнично настроение – разбирайте алкохол. Независимо дали придружавате половинката си на фирменото ѝ парти или излизате в навечерието на Нова година, алкохолът вероятно е общият знаменател.

Няма спор, че празниците са синоним на привидно безкраен поток от пиршества, пълни с обичайните заподозрени – капама, сарми, коледни сладки и баклава. Но ако търсите начини, да се насладите на своите греяни вина и коктейли в умерени количества, вместо да не помните какво сте правили от 25 декември до 1 януари, попаднали сте на правилното място.

Какво се смята за здравословно пиене?

Когато става въпрос за възприемане на здравословен подход към пиенето на алкохол, няма универсално решение. Всеки от нас има своя собствена дефиниция за здравословно количество и граница, която варира в зависимост от нашия биологичен пол, възраст, здраве и състояние на тялото. Също така не помага фактът, че алкохолът и здравето са тема, която отдавна се оспорва от уелнес експертите. Докато някои проучвания насърчават ползите за здравето от алкохола като червеното вино, други изследвания и експерти казват, че никаква консумация на алкохол не е здравословна.

Ако търсите общо правило, Кристин Кингсли ни го дава. „Практикуването на здравословно пиене ни ограничава до три или по-малко редовни алкохолни напитки на ден“, казва тя. Също цитира, че по-малкото ензими за разграждане на алкохола и по-значителните хормонални промени, дължащи се на менструация и контрол на раждаемостта, допринасят за намалената ни способност да преработваме алкохола, така че внимателното пиене е от ключово значение.


Трикове за по-смислено пиене по време на празниците можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: алкохол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Свен преди 4 месеца
Дайте да го караме и само на маруля, че да не вдигнем холестерола . ..Пий колкото ти се пие!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Трудно е да си представим празничния сезон без малко празнично настроение разбирайте алкохол." - ако човек асоциира празничното си настроение с алкохол, то що за човек е това??? Аз, а и не само аз, предпочитам да празнувам с ясно съзнание и бистра глава. Така дори ще се забавлявам още по-добре. Алкохолът е нещо много лошо, водещо до пристрастяване и съсипало безброй животи...
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Моят вуйчо е на 76 години, а порка здраво, що алкохол, що нещо и няма предаване! От младини пие и то по много. До организъм си . И до ден днешен не го спирам
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изпийте го за да имате пълен контрол над него!