10 храни за късмет през 2024, които да сложите на вашата трапеза

Лукът е една от тях
27 дек 2023 08:50, Михаела Лазарова
9
10 храни за късмет през 2024, които да сложите на вашата трапеза
Снимка: Istock

Къде ще посрещнете новата 2024 година? Без значение дали ще сте си у дома, на гости, ще пътувате, храната ще бъде част от това празненство. По традиция ще си сложим нещо ново или златно за късмет, но не бива да забравяме и за храните, които носят положителна енергия.

Чесън, мед, орехи, леща, боб, са сред тези, за които се вярва, че е хубаво да бъдат част от новогодишното ни меню.

Кои други 10 храни за късмет да сложите на вашата трапеза, вижте в следващите редове.

1. Храни в кръгла форма

Според някои вярвания, храната във формата на пръстен символизира или изминалата година, която се завърта, или пълен кръг на късмет за следващата година. Ето защо е важно да имаме поне едно нещо на празничната трапеза в кръгла форма за повече късмет през 2024 година, без значение дали ще е вкусна баница или любим десерт.

2. Ястия със свинско месо

Ако искате да имате повече богатство и просперитет в живота си, започнете новата 2024 година със свинско месо, за което в редица западни традиции се смята, че носи просперитет.

3. Лук

От древни времена лукът се е смятал освен за лек, но и за символ на растежа, изобилието и прераждането. За посрещането на новата година може не само да го окичите в дома си, но и да приготвите нещо вкусно с него.

4. Претцели

Германците и австрийците винаги добавят от тях към новогодишната вечеря. За претцелите и гевреците се смята, че символизират късмет, здраве и просперитет през следващата година. Ако не знаете как да си ги приготвите, ето една рецепта. Претцелите са чудесни за поднасяне с разядки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мише, а 10 храни за по-як секс през 2024 г.?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи, ядеш определени храни точно през тази (2024) година и изведнъж ставаш късметлия? Удряте дъното с такива глупости.
3
9
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 месеца
путин на яхния, путин шиш кебап, путин в сладко кисел сос, путин алангле, путин задушено, путин на конфитюр, путин на фурна, путин шкембе чорба, путин тофу, путин с бесилка изсушен на пастърма :D и печеля най-добър коментар за деня :D
2
4
 
9
 
! Отговори
Чалга дивак преди 5 месеца
Яжте шоколад на плочки, за плочки на корема!
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баба ми без брецел, чия, амарант, киноа, авокадо, айриб, рикота, горгондзола, джинджър, чилантро, шалот, лайм и чери не сядаше на масата.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe