7 знака, че мислите негативно

Чувствате се претоварвани от преживяното в живота ви
22
7 знака, че мислите негативно
Снимка: Istock

Всички сме чували, че нашите мисли често ни водят в правилната или грешната посока. Определят нагласата ни за текущата ситуация, живота ни като цяло. Ето защо е важно да сме позитивни през повечето време. Но дори и този тип хора могат да попаднат в капана на негативното мислене. Примерите за такова са много – постоянното съмнение в себе си и възможностите си, липса на самочувствие, изпитване на страх, че няма да се справим с нещо, липса на физическа и емоционална енергия, трудност в поддържането на взаимоотношения, песимизъм за всичко и други.

Кои са другите знаци, че може би вие мислите негативно през повечето време?

1. Изпитвате често безпокойство за бъдещи събития. Тревогата за бъдещето е естествена част от живота на всеки човек. Въпреки това, когато това безпокойство се превърне в постоянно състояние на стрес за това, което може да се случи утре, това е ясен знак, че положителното мислене не е вашата основна настройка.

2. Размишлявате върху минали грешки. Колко често мислите за тях и дали размишлявате върху грешките си с цел да се поучите? Или по-скоро се намирате в техния капан, който постоянно ви кара да се чувствате зле, че сте ги допуснали? Фокусирането върху минали грешки може да доведе до изкривена представа за себе си и до убеждение, че тези грешки ви определят като човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Първия знак преди 2 месеца
Е парламента ни за негативно мислене!!!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 15 - Обединете двата празника в един. Пригответе хубава софра с качествено вино и подходящи мезета. И когато седнете и си кажете "Наздраве!", ти я изненадай с подарък за св. Валентин. Няма жена, която да остане равнодушна пред такъв мъж. Ще останеш доволен.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
btw дъсчицата иска да празнуваме някакъв католически празник на Трифон зарезан, какво да направя?
14
1
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Я то излезло че съм много позитивна личност. Може би заради това дъсчицата не се отлепя от мен. Единственото място да се скрия от нея е лозето.
13
2
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 2 месеца
Е моето момче аз не промотиран чалга нямам плейлисти с простотии не се занимавам с глупости а на теб и твоите другарчета създали поредната простотия живи и здравидижеите на града и народа офффф
12
3
 
0
 
! Отговори
dj dance machine преди 2 месеца
Като си знам стоката как няма да мисля негативно.Някои хорица дребнави се не спират да се занимават да пробват престижа на други хора.Напрсеил един частно радио и сложил поздрави по едно време жокея на народа почнал да плюе колегата си.Е какво е това бе колега Ломоносов може ли такива неща бебенце на 40 лиси а да ти напомня нещо ти си тръгнал по пътя в Ловеч по които аз съм минал преди тебе теб и твоята компания нито искам да я знам нито искам да я чувам но местода ме ожениш ти правиш наобратно
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Минали събития, безпокойство, несигурност за бъдещето. Вероятно някой ви ги натрапва отново и отново.
10
1
 
5
 
! Отговори
do 9 преди 2 месеца
Тези които карат с 200 и нагоре, наистина нищо лошо не им се случва! Живеем в анархия и на никого не му пука за живота на другия или изобщо за другия за съжаление...
9
1
 
9
 
! Отговори
Дрън дрън преди 2 месеца
Положителното мислене е сигурен път към депресията! Особено ако човек се напомпва изкуствено с положителни мисли и нереалистични цели той е обречен да стигне и до абсурдни самозаблуди. Положителното мислене води до липса на критичност и пренебрегване на логиката. Например тези които карат с 200 по магистралата те не мислят негативно. Те са много положителни хора, вярват че нищо лошо не може да им се случи. Или пък "инвеститорите" ? Тия направо пращят от позитивни мисли. Докато не изгърмят...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дааа, вечният негативизъм, черногледството и злобата често пъти вървят ръка за ръка. Това са токсични хора и е най-разумно да ги избягваме, а когато по неволя трябва да ги търпим наоколо (какъвто пример е даден с колежка), най-добре е да не им се обръща внимание. Игнрирайте ги и не спорете с тях, да си говорят сами.
7
2
 
10
 
! Отговори
...и когато при това преди 2 месеца
гостуване момичето ни показа една наистина много ценна покупка - оригинално японско кимоно от много плътна коприна, с ръчна бродерия, злобната колежка се провикна: "Аааа, такива си купиха жените от целия ни вход, някаква ц... ги продаваше!" Нали помните, че по едно време у нас се бяха появили евтини кимона от изкуствена материя, украсени с машинна бродерия и жените ги купуваха като домашни пеньоари? Давам този пример за да подчертая, че има хора, болни от злоба, които вредят дори и на себе си.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знакът е само един - живеете в България под управлението на сглобката.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
.... Отдъхнахме си, когато се пенсионира. Помня, че винаги, когато нямаше повод да развали нечие настроение, тази жена започваше да се оплаква и да споделя колко е нещастна или какво ще предприеме, за да скара някои от членовете на фамилията си само защото някой от тях не й е угодил. Помня и как реагира, когато беше поканена заедно с всички нас на гости у колежка, върнала се от екзотична държава. Колежката беше младо момиче, родителите й имаха доста големи финансови възможности. ....
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има хора на които просто нагласата им е такава. Имахме такава колежка. Когато някой сподели нещо радостно, винаги намира начин да каже "Това не го вярвам!" Гледа човека в очите и се старае да му обясни,че се е заблудил и че това, което му се е случило не е чак толкова хубаво. Не мога да ги разбера такива хора, най-вече желанието им винаги да уязвят някого и да му развалят настроението. Когато пък някой придобиваше нещо хубаво, тази винаги намираше някакъв кусур на качеството. Отдъхнахме си, ....
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излиза че само Алцхаймера е спасение от негативните мисли. Не мислиш за вчера, не мислиш за утре, весело е хубаво е, мека топлина в памперса, и отвсякъде се чува музика.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Миналите грешки не бива да се забравят, защото от тях си вадим поука. Но не е правилно човек да си въобрази, че ако е сгрешил някога, това завинаги е определило руслото на живота му.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Четейки днес бг се зареждам с отрицателна енергия достатъчна да убие цяло стадо слонове от стрес .