Грешки, които рушат връзката и брака

Опитвате се да спечелите спор
17
Грешки, които рушат връзката и брака
Снимка: Istock

Всяка любовна връзка или брак преминават през проблеми. Именно трудните ситуации и това как се държим един към друг с партньора ни е тест за това дали ще издържат взаимоотношенията ни и дали ще се чувстваме щастливи в тях. Любовта се нуждае от ежедневно внимание, за да продължи, защото има три важни грешки, които ако се допускат, могат да доведат до разпадането ѝ.

Вижте кои са.

Неглижиране на конфликтите

Много хора смятат, че конфликтът просто ще изчезне, ако го игнорират. Казват си, че нещото е дреболия, за която не бива да се стига до скандал. Вярват, че щом нещата са утихнали, няма нужда да разпалваме отново огъня. Разбира се, важно е да разрешаваме спорните ситуации с любимия човек с мирна и градивна комуникация, не с кавги.

За жалост, след това има и други ситуации, в които някой си премълчава, но вътре в себе си натрупва гняв, разочарование. Точно тези неща малко по малко започват да саботират любовната връзка или брака. Несподелянето на това как се чувстваме от дадена ситуация, неработенето върху проблемите, водят до липса на интимност, а споровете с времето стават все по-нараняващи един за друг.

Обвиняване на партньора за проблема

В една връзка и брак всеки допуска грешки. Нещата биха били по-добри, ако променим негативното си поведение, не повтаряме грешките си отново и отново, нали? Въпросът е какво мотивира хората да се променят?

Когато критикувате партньора си за поведението му или той критикува вас, дори и да създава проблем, как мислите, че му се отразява? За да отговорите на този въпрос, помислете как се чувствате, когато ви критикува? Има голямо значение за това как реагираме в ситуации, в които сме ядосани, в ситуации, в които половинката ни е допуснала неволна грешка или пък не е приела думите ни сериозно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Откривате, че като се приберете, у дома има нерез!
11
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 2 месеца
Посъветвай и жените. Как да постъпят спрямо мъж, който си търси жена банкомат или спрямо маминото синче, което е убедено, че жената трябва да работи, да поема половината от разноските по дома и семейството, да се грижи за домакинството и за децата, да спазва правилото "Първа става, ляга си последна", да се боксира с улични хулигани, ако те се присмеят на мъжа й, а когато не е успяла да му поднесе салатката веднага след като той се прибере у дома, безропотно да яде бой от него и да не се оплаква
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъже, кажете на прятелките/съпругите си само едно нещо: "След като не си с мен и до мен, когато имам провали, няма да бъдеш с мен и когато имам успехи! А пари и ти ще работиш и изкарваш, няма само на мен да разчиташ! Мъжът не е банкомат!"
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалък изнудвач!
8
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
До 10 . Не е заложник. Трофей от войната ми е навремето в Югоизточна Азия!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Обикновено това се знае още в началото!
6
7
 
2
 
! Отговори
до SS преди 2 месеца
Заложник ли я държиш? Трафик на хора? Има ли нужда да звъним да сигнализираме властите?
5
2
 
6
 
! Отговори
Основните грешки преди 2 месеца
Тя си мисли, че го омайва и очаква пръстен и предложение. Той я желае, но не се обвързва с обещания и усети ли, че тя приема връзката като сериозна, веднага бЕга.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Липса на обич, липса на състрадание, липса на уважение!
3
2
 
12
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Ако жената слуша тъщата това си е жив развод. Тъщата ще я накара да се разведе от алчност. При един приятел тъй стана.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голям проблем е ако мъжа няма пари и го мързи да бачка. А ако слуша и майка си това е гаранция за развод.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако аз неглежирам конфликтите, а дъсчицата ме обвинява за всичко това зле ли е много?