5 причини да не създавате нова връзка скоро след раздялата

Възстановителните връзки не са трайни
7
5 причини да не създавате нова връзка скоро след раздялата
Снимка: Istock

Всеки преживява любовната раздяла по различен начин. На някои хора им трябва време, за да се освободят от минали спомени и емоции, докато други не чакат дълго време и подновяват любовните срещи, флиртовете, с цел да намерят нов партньор. И успяват. Влизат в нови любовни връзки, но колко от тях наистина продължават успешно и щастливо да живеят живота си?

Вижте няколко причини защо създаването на връзка, без да сме си дали нужното време за възстановяване и себеоткриване след раздялата, не е добра идея.

Емоционална уязвимост

След раздяла често ни трябва време, за да подредим емоциите си. Уязвимостта ни е повишена и обикновено това е водеща причина да искаме да влезем скоро след раздяла в нови взаимоотношения, били те и само интимни. От една страна идеята ни се вижда привлекателна, но от друга може само да върне стари спомени за бившия ни партньор.

Примамката на емоционалния комфорт

След раздялата хората често изпитват дълбоко чувство на загуба и самота. Човешката психика естествено жадува за комфорт и връзка в такива моменти. Интимността може за момент да запълни емоционалната празнина. Това е естествен, макар и често заблуден, опит да си възвърнем чувството за нормалност и емоционална сигурност.

Възстановителните връзки не са трайни

Връзките за възстановяване обикновено се характеризират с бързото им формиране след раздяла. Въпреки че могат да осигурят временна утеха, те често произтичат повече от нужда, отколкото от истинска емоционална връзка. Подобни взаимоотношения могат да попречат на хората да се справят напълно с раздялата си, а също така могат да доведат до цикъл на зависимост, при който собственото достойнство и емоционалната стабилност стават свързани с друг човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Ако след скоро след развода съм създал емоцижнална връзка с бившата, а тя към мен емоционално-финансова това брои ли се за нова връзка? вече не търся работничка за лозето, съжалявам но закъсняхте.
3
3
 
9
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Ако предишния ви е мандръсал ридовну отзад и в нужника се разтоварване кът самосвал баластра не бързайте. Нека се възстанови малце мускула
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приятни сънища!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Клин клин избива" е казал народът. Връзка, започнала скоро след раздялата може да е урбулешка, но има значение за възстановяване на смачканото самочувствие, ако си вярвал на някоя/някого и си бил всеотдаен, а тя/той най-неочаквано те предаде. Дали ще бъде кратка или продължителна тази нова връзка, зависи от много неща. Може пък да се окаже и за цял живот, всеки отделен случай е строго индивидуален и специфичен.