Диета само с 1200 калории – полезна или вредна е?

Твърде ограничителните режими невинаги са добра идея
10 фев 2024 21:30, Дарена Найденова
8
Диета само с 1200 калории – полезна или вредна е?
Снимка: iStock

Ако някога сте се опитвали да отслабвате с помощта на интернет и социални мрежи, има огромна вероятност да сте попадали на погрешното схващане, че диета с 1200 калории е правилното количество, от което се нуждаете, за да свалите излишните килограми. Но ето една новина – това не е непременно така и приемът на твърде малко калории може да има обратен ефект върху целите ви за влизане във форма.

Както подсказва името, диета с 1200 калории е вид нискокалоричен диетичен план, който ограничава дневния ви прием на калории до приблизително 1200. Целта е да се създаде калориен дефицит, който на теория може да доведе до загуба на тегло.

Въпреки това 1200 калории на ден обикновено не са достатъчни, за да поддържат цялостното ви здраве, особено ако включите някакъв вид упражнения в начина си на живот.

1200 калории на ден – полезно или не, четете  в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: калории
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Котка преди 2 месеца
В умните книги, писани по времето, когато хората бяха с нормално тегло, 1200 ксal се сочи за оптимален енергиен прием на здрава жена, която работи нетежка работа (например канцеларска). Тъй че нито е открита топлата вода, нито има казус.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Диетите са за болни хора.Здравите хора да спортуват и да се движат и те калориите ще се изгарят без да ги броят." - Малко ми е трудно да го правя вече. Преди ставах в 5:00 да тичам, свга ставам в 5:00 да приготвя храна. Преди в 16:30 ходих на фитнес, Сега в 16:30 обирам малките от училише. Събота и неделя са ми пак половината ден работа, половината ден със семейството.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Олеле ... Приятелката ми не е яла повече от 1200 калории от както станахме 7-ми клас, а сега е на 27 и нищо и няма.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че аз по принцип си ям средно по 600-1000 kcal на ден! С 1200 ще надебелея!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Глад и мотика трябва :)))
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И 1200 са много. За няколко месеца правих диета с много по-малко килокалории и редуцирах около 20% от теглото си, а беше доста. Полъгах се да слушам "загрижени приятели" и за половин година върнах половината. Сега вече нарочно няма да ям, но няма да казвам какво съм правил, че ми писна от бездарни завистници. Няма нужда да слушата д-р Гладокомерсилова. Просто яжте много малко ако сте пълен и намерете златната среда, да не се разядете после.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Диетите са за болни хора.Здравите хора да спортуват и да се движат и те калориите ще се изгарят без да ги броят.
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е на такава. Затова е джудже.