Кои са 5-те ценни урока, които токсичните връзки дават?

Ще осъзнаете собствените си грешки
11 фев 2024 15:30, Михаела Лазарова
7
Кои са 5-те ценни урока, които токсичните връзки дават?
Снимка: Istock

Когато попаднете в токсична връзка, това може да ви остави наранени за цял живот. Някои жени не съумяват да съберат сили и да приключат токсична връзка, дори да осъзнават в какво положение се намират. Веднъж приключила обаче, токсичната връзка може да ви научи на много неща, стига да се обърнете към миналото и към себе си честно, открито и да направите необходимите изводи.

Не всеки лош и нещастен опит непременно ви прави слаби, по-неуверени или ви показва, че нямате късмет в любовта. Напротив – лошият опит от токсичните връзки може да бъде обърнат във ваша полза, стига да обърнете нужното внимание и да се фокусирате върху уроците, не толкова върху болката.

Кои са 5-те ценни урока, които токсичните връзки дават?

Ще се научите да правите разлика между думи и действия

В много случаи жените, потънали в мрака и нещастието на токсичната връзка живеят в заблуда и трудност да определят същинския смисъл на действията на партньорите си. Те приемат думите им за чиста монета, оправдават действията им, потискат емоциите си, същността си, за да се нагодят към токсичните условия и да намалят болката.

След като една такава токсична връзка приключи, мине нужното време и си направите необходимите изводи, ще разберете каква е истинската разлика между думите и действията. Ще разберете, че когато един човек ви обича, той ще ви подкрепя истински, ще се раздава за вас безкористно и без да очаква нещо в замяна, защото за него ще значите всичко.

Ще се научите да разпознавате червените флагове отдалече

Когато сте преминали веднъж или повече пъти през токсични връзки, червените флагове ще започнат да стават видими за вас още преди човекът да се е доближил същински до сърцето ви. Това ще ви помогне да се предпазите от нова болка и ново пропадане в омагьосания кръг на токсичните взаимоотношения.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
До еманципираната ку преди 2 месеца
До еманципирана ... 4 Твоят коментар не е писан от жена. Ако ти беше жена, щеше да знаеш, че най-големите кyчкu сключват най-изгодните бракове и са изключително добри майки, както и съпруги-съюзници в битки и яростни защитници на мъжете си. Но да не те наказва Господ с кyчкa-любовница, която е разчитала на теб, но ти си я изоставил. Допуснеш ли това, твое чудо ничие. :)
3
3
 
2
 
! Отговори
Ще се научиш преди 2 месеца
как да бъдеш кyчкa и да браниш интересите си. Ако и следващият се окаже токсичен, вече ще знаеш как ти да си токсичната спрямо него и да го принудиш той да бяга с 200.
2
3
 
2
 
! Отговори
Токсиколог преди 2 месеца
токсично е да ядеш латекс или лепило, какви са тези токсични връзки? нещо за джеHдаци ли е?
1
0
 
0
 
! Отговори
ze nigmat преди 2 месеца
Мац....