Важни уроци, които една майка да предаде на сина си

Не възпрепятствайте връзката с баща му
23 фев 2024 09:33, Михаела Лазарова
20
Важни уроци, които една майка да предаде на сина си
Снимка: Istock

Връзката между майка и дете е неразривна и смело можем да твърдим – вечна. Всекидневното общуване не само подпомага комуникацията помежду ни, но от него децата се учат и придобиват ценни житейски уроци. Как да подобрите връзката помежду си и да подпомогнете развитието на детето си? Ето няколко ценни съвета:

Четете заедно

Писателката Емили Бухвалд казва: „Децата стават читатели в скута на родителите си.“ Осигурете на сина си възможност да научи нови неща, да отиде на чудати места и да си представи по-големи възможности чрез книгите. Освен това, старайте се детето да ви гледа как четете – без значение дали вестник, романи, статии в списания и др.

Научете сина си да планира и да се грижи за себе си

В повечето случаи майката е тази, която управлява домакинството, резервира извънкласни дейности, планира пътувания, грижи се за менюто у дома и др. Многото „дини под една мишница“, които носим у дома, са само малка част от задълженията ни като жени. Най-добрият инструмент по отношение на организацията и управлението е да не забравяте да планирате и да включите в натоварения си график първо себе си, така че да имате енергията и ангажираността, от които се нуждаете за другите. Поставете си за цел и научете и децата си на същото.

Научете сина си на самоконтрол

Научете сина си на сила със самоконтрол. Помогнете му да се научи на това от ранна възраст. Момчетата са активни и имат много възможности да научат какво означава да имаш самоконтрол, а той е безспорно условие за бъдещ успех, както в професионално, така и в лично отношение. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
8
 
! Отговори
До пич от класа преди 2 месеца
Не знам от каква класа си, но с грубиянско и леко пренебрежително държание няма да спечелиш някое от харесваните и интересни момичета. Виж, Пенките от махалата, които люпят семки на пейката пред блока в периферията на непрестижен панелен комплекс, тях може и да впечатлиш.
18
9
 
7
 
! Отговори
Пич от класа преди 2 месеца
Да го научи, че на жена никога не трябва да се моли. Да не съжалява когато някоя го зареже, защото как тя може без него, така и той може без нея. И никога да не вярва на сто процента на жена. Да се държи леко грубиянски и леко пренебрежително с жените, за да им е интересен. И да му каже, че в женски мозък логика няма.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да обича!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
... когато е сам с момиче? Изгледа ме смразяващо и дори не ме удостои с отговор. Толкова ли е трудно да научи сина си, че трябва да може да носи отговорност? Ако някъде има опасност, дори само да е хипотетична, не отивай там и не излагай на риск и момичето, което ти се е доверило! В случая нейният син е постъпил мъжки, а тя му втълпява, че е постъпил неправилно и го учи в бъдеще да си спасява кожата без да го е грижа за девойка, която той, по негова инициатива е отвел някъде.
15
0
 
9
 
! Отговори
Преди време споделих преди 2 месеца
тук и пак ще повторя как се възмутих, слушайки една достолепна госпожа да се вайка пред приятелките си, че сина й си дошъл с охлузвания след сбиване. Прибирал се през парка с момиче, някакви се опитали да я закачат, той я защитил, сбили се, но отървал момичето. Госпожатаповтаряше: "Казах му, казах му, щом ти си един, а те са повече, бягай! Какво ще я мислиш нея, едва ли ще я убият, а теб можеше да те пребият до cмъpт!" Попитах я защо не му е казала друг път да не минава през опасни места, когато
14
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Тая не знам точно каква е, това си е нейна работа, а не моя или твоя, но коментарите и са точни, а ти си пък от описаните лигльовци!
13
5
 
2
 
! Отговори
Емил преди 2 месеца
Ако статията бе със заглавие: "Важни уроци, които една майка да предаде на дъщеря си..." С кеф щях да чета коментарите...
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 11, или пък ги вземат и след някоя друга годинка ги натирват, защото краля-слънце е свикнал целият свят да се върти около него. Абсолютно си прав/а!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много майки на момчета нещо се бъгват хормонално и се чувстват толкова горди, че са родили момче, че започват да го боготворят, оправдават го за всякакви грешки, угаждат му и му прислужват. Така се създават нефункционални мъже, които и като пораснат не могат да се грижат за себе си, камо ли за някой друг. Обикновено са сами и пият, защото не могат да се справят със света, а ако случайно се оженят, то е в много късна възраст ако някоя закъсала кандиса да ги вземе.
10
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Да му слага вилица и всичко почти в устата, е виновна преди всичко майка му, защото е правила това откакто е роден. Това определя и доста други по-важни неща не само за мъжа, но и цялата ни държава. Затова жени, мислете какви ги вършите и не глезете някой, само и единствено защото се е родил мъж, защото животът ще му се стори доста суров после.
9
1
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 2 месеца
По-добре е да посочите конкретни неща, а не лъскави общи приказки. Напр. както пише анонимен, да не чака да го обгрижват като едногодишно дете, защото най-често и жена му работи и има нужда от почивка. Тук у нас все още властва мъжът, но май при по-младите не е точно така, моите познати казват, че не са длъжни никому и пет пари не дават, че щели да останат сами с котките, защото те били по-благодарни от някой готованец.
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баба ми почина наскоро. Цял живот фаворизираше сина си, за сметка на дъщеря си. Лиши дъщеря си от наследство и даде всичко на сина си. Онзи от 6 годишен пие. Сега е на 70. Развалина. Некадърен, необразован, пр0ст. Жени, не правете това със синовете си! Непр0копсаници и алкохолици има достатъчно. Стойностни мъже няма. При първа трудност бягат и не поглеждат назад. Какво ще излезе от тези мъже зависи основно от нас жените. Бащите им ще си останат масово зле възпитани от техните си майките!
7
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Най- важно да не го завива нощем и други подобни, дето правят някои мъже лигльовци. Да не ги учат, че някоя си там му е слугиня и денонощно трябва да ме слага и вдига, да му подава хляба и вилицата, а той да *** каква некадърница му се е паднала. За жените се отнасят подобни неща и най-вече да не са мрънкалници и пилеещи парите на мъжа си за откровени боооокл.......
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 2 В днешно време нещата са диаметрално противоположни - ""девойките"" са хищниците.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така се възпитават комплексираните мъже. Ама ти не се отказвай, давай уроци редовно на сина си за да го накажеш за мъжкото пренебрежително отношение към тебе.
4
10
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 2 месеца
А задълженията на жените какви са? Или имате само права?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мама Божка да прави манджи - нищо не може да предаде :)))
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И да не забравите да му кажете, че 1) жената също е човек, 2) младите момичета не са плячка, нито обекти за подигравка, 3) има жени, които ще гледат на него като на плячка, когато стане мъж за женене.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не се кандидатира за "Ергенът",защото ще изживее шок и ужас.