Как да отключите силата на подсъзнанието си

Не позволявайте на страховете на другите хора да хвърлят върху вас сенки на съмнение
12 мар 2024 19:40, Михаела Лазарова
12
Как да отключите силата на подсъзнанието си
Снимка: Istock

Всички сме чували за силата на подсъзнанието и как то всъщност буквално владее целия ни живот. Според специалисти, съзнателните ни мисли и действия заемат едва 10% от нашето съзнание, а останалите 90% са заети от подсъзнанието. Но как можем да му повлияем и да го употребяваме в наша полза?

В следващите редове ще ви споделим няколко техники, които ще ви помогнат да овладеете несъзнаваното и буквално да препрограмирате живота си.

Вземете решение

Според световноизвестния лектор, мотиватор и автор Тони Робинс, първата стъпка, която трябва да предприемете, е да придобиете абсолютна яснота какво точно искате. Научете как да спрете да мислите прекалено много и да се съсредоточите върху целите си.

Какъв е желаният от вас резултат? Как изглежда създаването на един необикновен живот според вас? Яснотата е сила. Колкото повече мисли влагате в това, толкова повече детайли ще възприемате и толкова по-силна и мощна ще стане вашата визия. Това създава карта на подсъзнателния ум, давайки на мозъка ви необходимите инструменти, за да превърне тази визия в реалност. Искате ли да препрограмирате ума си?

Помислете например за спор с партньора си. Когато сме в разгорещен разговор с любим човек, често губим представа за самото несъгласие и се съсредоточаваме върху това да бъдем изслушани – да имаме последната дума, да спечелим. Спирате да внимавате за тона си и да сте нежни с партньора си и започвате да се отнасяте към него като към противник. Това е бърз начин спорът да ескалира в нещо много по-лошо.

Вместо това, спрете се за миг и се запитайте: „Защо изобщо споря?“ Вие не се биете, за да се биете; вие просто не сте съгласни с нещо и искате решение. Когато се разсеете заради победата, губите представа за действителния проблем. След като си спомните това, можете да преместите фокуса си обратно към разрешаването на първоначалния проблем, като ефективно препрограмирате мозъка си да използва ресурсите си и да постигне този резултат в този момент.

Подсъзнателното препрограмиране започва с решението какво искате – точно сега и в бъдеще – и съсредоточаването върху него. Дайте посока на мозъка си. Както казва Тони Робинс, където отива фокусът, там тече енергия. Какво искате физически, финансово, емоционално и духовно във вашия бизнес и в личния си живот? Вземете решение, че не желаете да се примирите и че не желаете да живеете по начина, по който живеете в момента. Насочете се към това, което искате и започнете да препрограмирате мозъка си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!
6
1
 
4
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 месец
Вий мож и да не вЕрвате, но метода работи безотказно! И само трябва силно да си пожелаеш, да го визуализираш и ще се материализира желанието. Затуй казват да внимаваш какво си пожелаваш! Проверете какво ми се случи на мен в испания. По Здрави от Баба ви Гошка.
5
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Аз сядам на нещо четвъртито.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На къс пас сте ми всички Магове -агове, Ще ви разкатая фамилиите на всички сатанисти. И, камък върху камък няма да остане....Фмного гадна....
3
3
 
3
 
! Отговори
ТалмуденКабалист преди 1 месец
за тая Работа трябва да сме Обряязанн от Равин в Синагога и Демоните на Сатаната да Изпълнят Душата Ви и да Убивате Араби, Палестинци и всякакви Други от Братята ви Семити и то още докато са Бебета в Инкубатори!
2
9
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Радев много го бива кат са наяде с боб му се включва трето самосъзнание на руснак .
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щем...щем...