5 знака, че винаги се опитвате да угодите на другите

Избягвате конфронтация
17 мар 2024 13:15, Михаела Лазарова
1
5 знака, че винаги се опитвате да угодите на другите
Снимка: Istock

В природата на човека е да общува, да е част от обществени групи. Да създава връзки, да се заобикаля със сходни на него хора, да се вълнува от чуждото мнение. Хората сме различни. Има такива, които се вълнуват повече от себе си и не са толкова склонни да помагат. Има и такива, които все угаждат на другите, но това с времето не ги кара да се чувстват съвсем щастливи. Кои са знаците, че вие може би угаждате твърде много на другите?

Чувствате се недооценени

Ако сте от хората, които правят много за другите или повече, отколкото те за вас, вероятно забелязвате този дисбаланс. В случай, че сте недоволни в работата или в отношенията си в любовта, с приятели, роднини, това може да произтича именно от факта, че не усещате другите да ценят усилията ви.

Угодниците на другите са склонни да се чувстват негодуващи по две причини.

Първата причина е, че те не поставят ясни граници, което означава, че дават твърде много от енергията си. И втора причина е, че угаждащите обикновено не дават на себе си това, което имат нужда да получат от другите, като внимание, помощ, обич и т. н.

Понякога се случва така, че другите не са наясно от какво даващият има нужда, защото не го споделя или се възползват от неговата добрина.

Избягвате конфронтация

Още един знак, че вие угаждате на другите. Ако възникне проблем, без значение къде, дали в работата или в лични, семейни взаимоотношения, вие предпочитате всичко да се размине тихо, да си замълчите, отколкото да говорите директно. Страхувате се какво ще си помислят другите хора за вас, че няма да са доволни. Така негативните емоции от премълчаването тлеят във вас под формата на натрупване на напрежение, гняв и негодувание. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 знак: Угаждате на другите. Ако не се опитвахте, немаше да го правите. Това е.