Уроци за любовта, които повечето жени научават късно

Вижте кои са
21 май 2024 18:30, Михаела Лазарова
5
Уроци за любовта, които повечето жени научават късно
Снимка: Istock

Животът редовно ни поднася всякакви уроци. Все различни. Любовните също не ни подминават. Човекът по природа сякаш обича да не забелязва от първия път уроците. Тогава попада отново в ситуация, която му предава същия урок. Докато не спре за миг и не осъзнае какво трябва да промени.

Колко често допускате едни и същи грешки в любовта? Вижте 3 урока за любовта, които повечето жени научават късно.

1. „Научих, че не можеш да накараш някого да те обича. Всичко, което можеш да направиш, е да бъдеш някой, който може да бъде обичан. Всичко останало зависи от тях. Научих, че колкото и да ми пука, на някои хора просто не им пука. И това не е краят на света.“ – Roger Knapp

Колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-добре. В желанието си да бъдем обичани на всяка цена, ние жертваме автентичността си за признание, признателност или любов. И когато отсрещната страна не отвърне на емоциите ни по същия начин, започваме да си мислим, че нещо не е наред с нас, че не заслужаваме любов, че не сме достойни за обичане. Понякога ще се случва да обичаме хора, които не обичат нас по същия начин.

Истината е, че не зависи от нас да караме някого да ни обича. Но от нас зависи да бъдем най-добрата версия на себе си, за да могат хората около нас да видят и почувстват кои сме и да решат дали искат да бъдем част от живота им или не.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от За да се разбираме
4 зодии, които крият чувствата си от другите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има мъже, които деградират много бързо!
3
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Ама не мога са се оставя да бъда обичана. Аз обичам да обичам. Небинарна хомо сексуалистка няма как да се остави да бъде обичана :) Що за нелепост? И после, що имало домашно насилие и изнасилвания? Има впечатляващи методи да накарам всеки,когото поискам да ме обича. Просто не са за общата публика :)
2
3
 
4
 
! Отговори
Като Куиър Вещица преди 1 седмица
харесвам само НеБиНарни ЕвроАтланти!
1
2
 
14
 
! Отговори
Чисто Аи преди 1 седмица
1.Любовта не може да бъде принудена: Не можеш да накараш някой да те обича със сила, нито можеш да контролираш чувствата на другите.2. Самоуважението е ключово: Изграждането на здравословно самочувствие и самоуважение е в основата на всяка здрава връзка.3. Комуникацията е важна: Честната и открита комуникация е фундаментална за успеха на връзката.4. Партньорството е танц на двама: Връзката изисква еднакво участие и усилия от двете страни.5. Любовта изисква компромиси, но не и жертви.